Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ballagás

2018-05-04, 13:47
   |   Kategória: Okos
Városszerte elballagtak a középiskolások. A szalagavatók és a szerenád mellett ez a végzős diákok legfontosabb eseménye az érettségi előtt, amellyel szimbolikusan elköszönnek intézményüktől.
Az élelmiszeripari szakgimnáziumban idén 150 végzős diák búcsúzott iskolájától, tőlük az igazgató azt kérte: tekintsenek optimistán az előttük álló megmérettetésekre, hiszen - mint mondta - a munkának mindig megvan a gyümölcse.

Kondics Ferenc - igazgató, Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, SZKI és Kollégium

“A jövő héttől ugye elkezdődik nekik az érettségi vizsga, egészen pontosan öt osztályban. Egyik osztály nyilván nincs itt, mert ők esti tagozaton vannak. De négy nappalis osztályunk vett részt a ballagáson. És ugye a gyerekek másik részét pedig a szakmai vizsgák várják, egyrészt ugye a régi szakmunkás, ma már szakközépiskola vár rájuk, a szakmai vizsga, másrész pedig a technikustanulóinkat is a vizsgák várják az elkövetkezendő hetekben.”

A diákok számára fontos esemény a ballagás.

Horváth Fruzsina

“Mégis egy négyéves intervallumnak a lezárása. A tanulmányi eredményemért kaptam könyvet.”

Gyűrűs Barbara

“Három éve pék szakmunkás vizsgát tettem, és ez a kétéves érettségi. Nagyon jó osztály volt. Úgy érzem, felkészültünk az érettségire, hétfőn kezdünk.”

A Kereskedelmi szakgimnázium ballagásán a hagyományos műsorok és beszédek mellett egy (16.00-) különleges ceremónia is része az ünnepségnek. Egyik elhunyt diákjuk emlékére minden esztendőben kiosztják azt a gyűrűt, amelyet kiemelkedő tanulmányi eredménnyel és kulturális tevékenységgel lehet kiérdemelni.

Zsiray Barbara

“Több versenyen is voltam, tanulmányi  versenyen, a szellemi diákolimpián, a Mező Ferenc versenyen, illetve az Orlay Ablak egy blog, amelyen többen is írunk az osztályunkból.”

A végzősök többsége a legkeresettebb szakmák egyikét tanulta az iskolában.

Futó István - igazgató, Kereskedelmi és Vendéglátói Szakgimnázium, SZKI és Kollégium

“A lehetőségeik azt kell mondanom, hogy nagyon szerteágazóak. A munkaerőpiac egyrészt tárt karokkal várja őket, de ugyanakkor tanulmányaikat folytathatják akár egyetemeken főiskolákon, akár itt az iskolában is.”

Többek között cukrászok, pincérek, szakácsok és eladók - összesen 172-en búcsúztak el itt pénteken a középiskolájuktól.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb