Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújult a Százszorszép és a Mocorgó

2018-05-22, 18:14
   |   Kategória: Okos
Több mint 130 millió forintból újult meg a Százszorszép bölcsőde épülete és a szomszédos Mocorgó Óvoda fűtésrendszere. A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken az intézmények fenntartási költsége, a gyermekek pedig komfortos körülmények között tölthetik mindennapjaikat.
Gyermekzsivajtól hangos a Százszorszép Bölcsőde udvara. A felújítási munkálatok miatt két csoportot átmenetileg másik intézménybe költöztettek, de mára újra teljes a létszám. A beruházás keretében szigetelték a tetőt és a homlokzatot, korszerűsítették a fűtésrendszert, és belülről is megszépült az épület.

Pósfainé Sebestyén Bianka – intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

„ Négy pavilonban nyolc gyermekcsoport van. Ebből kettő csoport teljes felújítása, valamint a négy gyermekfürdő komplett felújítása, a négy gyermek öltöző felújítása történt és a folyosó burkolatok, valamint a folyosón lévő nyílászárók cseréje valósult meg a projektből.”

A szomszédos Mocorgó Óvoda épületének felújítása már korábban megkezdődött, ezen beruházás keretében a fűtést korszerűsítették. Ezzel jelentősen csökkennek az intézmény fenntartási költségei.

Tóth Csabáné - óvodavezető, Mocorgó Óvoda

„Az összes radiátor, 77 darab radiátor kicserélésre került, közel 870 fővezeték és a föld alatti vezetékek, külső vezetékek lettek átalakítva, amely korszerű és biztosítja a csoportokba, az egész épületbe a megfelelő hőmérsékletet.”

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül nyert támogatást a munkálatokra. A beruházás összesen 131 és fél millió forintba került.

Puskás Tivadar – polgármester

„Mindig örül a szívem akkor, ha Szombathely fejlődik és ha Szombathely jövője fejlődik, tehát ha a jövőnek, a gyerekeknek a feltételeit, körülményeit tudja javítani, akkor még inkább örülök.”

Az óvodások műsort adtak az átadó alkalmából.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb