Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújult a Százszorszép és a Mocorgó

2018-05-22, 18:14
   |   Kategória: Okos
Több mint 130 millió forintból újult meg a Százszorszép bölcsőde épülete és a szomszédos Mocorgó Óvoda fűtésrendszere. A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken az intézmények fenntartási költsége, a gyermekek pedig komfortos körülmények között tölthetik mindennapjaikat.
Gyermekzsivajtól hangos a Százszorszép Bölcsőde udvara. A felújítási munkálatok miatt két csoportot átmenetileg másik intézménybe költöztettek, de mára újra teljes a létszám. A beruházás keretében szigetelték a tetőt és a homlokzatot, korszerűsítették a fűtésrendszert, és belülről is megszépült az épület.

Pósfainé Sebestyén Bianka – intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

„ Négy pavilonban nyolc gyermekcsoport van. Ebből kettő csoport teljes felújítása, valamint a négy gyermekfürdő komplett felújítása, a négy gyermek öltöző felújítása történt és a folyosó burkolatok, valamint a folyosón lévő nyílászárók cseréje valósult meg a projektből.”

A szomszédos Mocorgó Óvoda épületének felújítása már korábban megkezdődött, ezen beruházás keretében a fűtést korszerűsítették. Ezzel jelentősen csökkennek az intézmény fenntartási költségei.

Tóth Csabáné - óvodavezető, Mocorgó Óvoda

„Az összes radiátor, 77 darab radiátor kicserélésre került, közel 870 fővezeték és a föld alatti vezetékek, külső vezetékek lettek átalakítva, amely korszerű és biztosítja a csoportokba, az egész épületbe a megfelelő hőmérsékletet.”

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül nyert támogatást a munkálatokra. A beruházás összesen 131 és fél millió forintba került.

Puskás Tivadar – polgármester

„Mindig örül a szívem akkor, ha Szombathely fejlődik és ha Szombathely jövője fejlődik, tehát ha a jövőnek, a gyerekeknek a feltételeit, körülményeit tudja javítani, akkor még inkább örülök.”

Az óvodások műsort adtak az átadó alkalmából.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb