Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pedagógusnap

2018-06-06, 11:25
   |   Kategória: Okos
Értelmet adnak a betűknek, bevezetnek a számok birodalmába - a pedagógusokat ünnepelték hétfőn a Bartók teremben. Az idei eseményen 26-an kaptak elismerést munkájukért.
A Vadvirád Óvoda gyermekeinek "Ajtó, ablak nyitva áll" című előadása színesítette az idei pedagógusnapi ünnepséget. Puskás Tivadar polgármester beszédében azt hangsúlyozta, hogy ez a pálya egy életre szóló elkötelezettséget jelent a fiatalság szolgálatában.

Puskás Tivadar - polgármester

"A pedagóguspálya több annál, mint megtartani a napi kötelező órákat. A pedagógus egész lényében és egész életében pedagógus. Mintát ad a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt."

Kiemelkedő pedagógusmunkáért díjat 16-an kaptak, köztük a 42 éve hivatását gyakorló Bugovits István, aki pályafutása során több ezer diák útját egyengette a Gothard-iskolában.  

Bugovits István - tanár, Gothard Jenő Általános Iskola

"Igyekeztem azt szem előtt tartani, hogy szeretettel, tisztelettel legyek a gyerekek között, igyekeztem, hogy át tudjam adni azokat az értékeket, tudást, élményeket, amit a gyerekek szívesen fogadnak, és azt gondolom, hogy ebben kölcsönösen egymásra találtunk."

5 pedagógus vehetett át Szombathely Oktatásügyéért díjat. Mások mellett a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Derkovits-iskola igazgatójának munkáját is elismerték.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola

"Olyan sokrétű tevékenységet kell és lehet, különösen itt intézményvezetőként végezni, hogy sok mindenre lehetőséget ad: kreativitásra, önállóságra, nagyon szorosan vett keretek közötti lehetőségek kihasználására."

Az ünnepségen ezúttal sem feledkeztek meg azokról, akik nem pedagógus munkakörben járultak hozzá az oktató-nevelő munka eredményességéhez. Ők munkájukért Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjat vehettek át.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…