Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pedagógusnap

2018-06-06, 11:25
   |   Kategória: Okos
Értelmet adnak a betűknek, bevezetnek a számok birodalmába - a pedagógusokat ünnepelték hétfőn a Bartók teremben. Az idei eseményen 26-an kaptak elismerést munkájukért.
A Vadvirád Óvoda gyermekeinek "Ajtó, ablak nyitva áll" című előadása színesítette az idei pedagógusnapi ünnepséget. Puskás Tivadar polgármester beszédében azt hangsúlyozta, hogy ez a pálya egy életre szóló elkötelezettséget jelent a fiatalság szolgálatában.

Puskás Tivadar - polgármester

"A pedagóguspálya több annál, mint megtartani a napi kötelező órákat. A pedagógus egész lényében és egész életében pedagógus. Mintát ad a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt."

Kiemelkedő pedagógusmunkáért díjat 16-an kaptak, köztük a 42 éve hivatását gyakorló Bugovits István, aki pályafutása során több ezer diák útját egyengette a Gothard-iskolában.  

Bugovits István - tanár, Gothard Jenő Általános Iskola

"Igyekeztem azt szem előtt tartani, hogy szeretettel, tisztelettel legyek a gyerekek között, igyekeztem, hogy át tudjam adni azokat az értékeket, tudást, élményeket, amit a gyerekek szívesen fogadnak, és azt gondolom, hogy ebben kölcsönösen egymásra találtunk."

5 pedagógus vehetett át Szombathely Oktatásügyéért díjat. Mások mellett a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Derkovits-iskola igazgatójának munkáját is elismerték.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola

"Olyan sokrétű tevékenységet kell és lehet, különösen itt intézményvezetőként végezni, hogy sok mindenre lehetőséget ad: kreativitásra, önállóságra, nagyon szorosan vett keretek közötti lehetőségek kihasználására."

Az ünnepségen ezúttal sem feledkeztek meg azokról, akik nem pedagógus munkakörben járultak hozzá az oktató-nevelő munka eredményességéhez. Ők munkájukért Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjat vehettek át.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb