Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pedagógusnap

2018-06-06, 11:25
   |   Kategória: Okos
Értelmet adnak a betűknek, bevezetnek a számok birodalmába - a pedagógusokat ünnepelték hétfőn a Bartók teremben. Az idei eseményen 26-an kaptak elismerést munkájukért.
A Vadvirád Óvoda gyermekeinek "Ajtó, ablak nyitva áll" című előadása színesítette az idei pedagógusnapi ünnepséget. Puskás Tivadar polgármester beszédében azt hangsúlyozta, hogy ez a pálya egy életre szóló elkötelezettséget jelent a fiatalság szolgálatában.

Puskás Tivadar - polgármester

"A pedagóguspálya több annál, mint megtartani a napi kötelező órákat. A pedagógus egész lényében és egész életében pedagógus. Mintát ad a gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt."

Kiemelkedő pedagógusmunkáért díjat 16-an kaptak, köztük a 42 éve hivatását gyakorló Bugovits István, aki pályafutása során több ezer diák útját egyengette a Gothard-iskolában.  

Bugovits István - tanár, Gothard Jenő Általános Iskola

"Igyekeztem azt szem előtt tartani, hogy szeretettel, tisztelettel legyek a gyerekek között, igyekeztem, hogy át tudjam adni azokat az értékeket, tudást, élményeket, amit a gyerekek szívesen fogadnak, és azt gondolom, hogy ebben kölcsönösen egymásra találtunk."

5 pedagógus vehetett át Szombathely Oktatásügyéért díjat. Mások mellett a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Derkovits-iskola igazgatójának munkáját is elismerték.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola

"Olyan sokrétű tevékenységet kell és lehet, különösen itt intézményvezetőként végezni, hogy sok mindenre lehetőséget ad: kreativitásra, önállóságra, nagyon szorosan vett keretek közötti lehetőségek kihasználására."

Az ünnepségen ezúttal sem feledkeztek meg azokról, akik nem pedagógus munkakörben járultak hozzá az oktató-nevelő munka eredményességéhez. Ők munkájukért Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjat vehettek át.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Karitász-gyűjtés
  Karitász-gyűjtés Több év végi jótékonysági akcióval készül a karácsonyra az egyházmegyei karitász. Az egyikbe egy általános…
 • Katasztrófavédelem - átadó ünnepség
  Katasztrófavédelem - átadó ünnepség Létra, védőruházat, EDR-rádiók - a legváltozatosabb eszközökkel gazdagodtak a Vas megyei önkormányzati, önkéntes tűzoltók és…
 • Vízilabdások a Gothard-iskolában
  Vízilabdások a Gothard-iskolában Világliga-selejtező mérkőzése előtt a Gothard Jenő Általános Iskolában vendégeskedett a magyar férfi vízilabda válogatott. Az…
 • Tesco - rajzpályázat
  Tesco - rajzpályázat A pályaválasztást is segíti a városban működő legnagyobb hipermarket azzal, hogy karácsonyi témájú rajzpályázatot hirdetett…
 • Drogprevenció
  Drogprevenció Szabadulj meg tőle! - címmel tartottak prevenciós napot a sportházban.

Legnépszerűbb