Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Projektnap

2018-06-15, 11:56
   |   Kategória: Okos
Véget ért az idei tanév. Városszerte most tartják az évzáró ünnepélyeket, de már napok óta nincs komoly oktatás az intézményekben. A tanárok leleményességén is múlik, hogyan tudják élvezhetővé tenni a bizonyítványosztás előtti időszakot.
A vitorlás hajó felépítéséről mesél a tanár a Horváth Boldizsár Szakgimnázium diákjanak az év végi projektnap keretében. Ez csak az egyik izgalmas program, ami a rendhagyó tanítási napon várt rájuk.

Sági József - igazgató, Horváth Boldizsár Szakgimnázium

“Ilyenkor nem könnyű a tanítás. Kolléganőim azt mondták, hogy akkor ezt most kicsit spékeljük meg valami érdekességgel. És minden tanár vállalt valamit a saját szakterületéből, érdeklődési területéről, hobbijából, és ezeket mutatja be a gyerekeknek interaktív módon.”

Az egyik osztályban a síkidomokról és a szabályos testekről tanulnak.
A gyerekeknek nemcsak figyelniük kellett, hanem alkothattak is.

Boda Boglárka

“Matematikaórán vagyunk, és másabb, mint egy tanóra, mert így izgalmasabb dolgokat is tudunk csinálni. És magunk is csinálhatjuk az adott dolgokat.”

Horváth Luca
“Lapokat kellett kivágnunk, és ebből most egy ilyen ikozaédert formáltunk, amelynek húsz oldala van. És tényleg, ahogy az osztálytársam is mondta, sokkal jobb, mint egy tanóra, mert mi is kreatívkodhatunk.”

Az informatika szakos tanár most pingpongozni tanította a diákokat, miközben több teremben nyelvórák folytak. Olyan ügyviteltanár is akadt, aki a jógázással ismertette meg a gyerekeket. Az érettségizők kivételével mindenki megmozdult ezen a napon.

Stanglné Pintér Márta - tanár, Horváth Boldizsár Szakgimnázium

“9-11. évfolyam tanulói 310 főt jelent ez. 27 kollégával 25 helyszínen tartunk 30 perces órákat. De ez nem olyan óra, mint a tanóra.”

Városszerte több iskolában is hasonlóan teltek a bizonyítványosztás előtti utolsó napok. Péntek délután pedig már az évzáró ünnepélyt is megtartották a Horváth Boldizsár Szakgimnáziumban.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb