Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Projektnap

2018-06-15, 11:56
   |   Kategória: Okos
Véget ért az idei tanév. Városszerte most tartják az évzáró ünnepélyeket, de már napok óta nincs komoly oktatás az intézményekben. A tanárok leleményességén is múlik, hogyan tudják élvezhetővé tenni a bizonyítványosztás előtti időszakot.
A vitorlás hajó felépítéséről mesél a tanár a Horváth Boldizsár Szakgimnázium diákjanak az év végi projektnap keretében. Ez csak az egyik izgalmas program, ami a rendhagyó tanítási napon várt rájuk.

Sági József - igazgató, Horváth Boldizsár Szakgimnázium

“Ilyenkor nem könnyű a tanítás. Kolléganőim azt mondták, hogy akkor ezt most kicsit spékeljük meg valami érdekességgel. És minden tanár vállalt valamit a saját szakterületéből, érdeklődési területéről, hobbijából, és ezeket mutatja be a gyerekeknek interaktív módon.”

Az egyik osztályban a síkidomokról és a szabályos testekről tanulnak.
A gyerekeknek nemcsak figyelniük kellett, hanem alkothattak is.

Boda Boglárka

“Matematikaórán vagyunk, és másabb, mint egy tanóra, mert így izgalmasabb dolgokat is tudunk csinálni. És magunk is csinálhatjuk az adott dolgokat.”

Horváth Luca
“Lapokat kellett kivágnunk, és ebből most egy ilyen ikozaédert formáltunk, amelynek húsz oldala van. És tényleg, ahogy az osztálytársam is mondta, sokkal jobb, mint egy tanóra, mert mi is kreatívkodhatunk.”

Az informatika szakos tanár most pingpongozni tanította a diákokat, miközben több teremben nyelvórák folytak. Olyan ügyviteltanár is akadt, aki a jógázással ismertette meg a gyerekeket. Az érettségizők kivételével mindenki megmozdult ezen a napon.

Stanglné Pintér Márta - tanár, Horváth Boldizsár Szakgimnázium

“9-11. évfolyam tanulói 310 főt jelent ez. 27 kollégával 25 helyszínen tartunk 30 perces órákat. De ez nem olyan óra, mint a tanóra.”

Városszerte több iskolában is hasonlóan teltek a bizonyítványosztás előtti utolsó napok. Péntek délután pedig már az évzáró ünnepélyt is megtartották a Horváth Boldizsár Szakgimnáziumban.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…