Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Becsengettek

2018-09-03, 17:31
   |   Kategória: Okos
Reggel fél 8 körül és délután 4 után sok, lámpa nélküli belvárosi zebrán szinte lehetetlen az átjutás segítség nélkül. A tanév első hónapjában - ahogy a korábbi években - több iskola környékén idén is rendőrök és polgárőrök biztosítják a zavartalan forgalmat.
Rendőrök segítik az átkelést a zebrán reggel háromnegyed 8-kor a Paragvári és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél. Ez az egyik legforgalmasabb csomópont a belvárosban, amelyen nemcsak az autósoknak nehéz átjutniuk, hanem most már az iskolába igyekvő gyerekeknek is.

Varga Krisztián - közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes, Szombathelyi Rendőrkapitányság

“A korábbi éveknek megfelelően szeptember hónapban tanítási napokon reggel 7 óra és 8 óra között Szombathelyen 7 helyszínen, illetőleg délutánonként kicsengetési időben visszatérő jelleggel ellenőrizzük az iskolák környékét. Fő célunk a közlekedési baleseteknek a visszaszorítása, illetőleg a járművezetőknek a segítése annak érdekében, hogy a közlekedés szabályainak megfelelően közlekedjenek.”

Nem először szervez ilyen akciót a rendőrség - a tapasztalatuk az, hogy már önmagában a zöld mellény látványa szabálykövetésre, előzékenységre ösztönzi az autósokat. A munkát a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség is segíti.

Ugyanezekben a percekben már új osztálytermükbe vonulnak a gyerekek a Paragvári Utcai Általános Iskolában, hogy a rádión keresztül meghallgassák az évnyitó beszédet.

“ma még azért meglátogatlak titeket, hogy megtudjam, mit tanultatok”

A legtöbb iskolában év közben is zajlanak előadások a helyes közlekedésről, de az első hónapban elkél a rendőri jelenlét.

Kőváriné Fekete Marietta - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola

“Szívesen fogadjuk ezt a segítséget, hiszen a nyári vakációról visszazökkenő gyerekek néha még egy kicsit figyelmetlenebbek, mint az majd elvárható lesz tőlük később. A nagy forgalom itt a belvárosban különösen megnehezíti a gyerekek bejutását, és a parkolók hiánya is nagy gondot okoz folyamatosan.”

Ebben az intézményben mintegy 740 gyermek, velük együtt tízezernél is több iskolás kezdte meg a tanévet hétfő reggel a szombathelyi tankerületben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb