Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Becsengettek

2018-09-03, 17:31
   |   Kategória: Okos
Reggel fél 8 körül és délután 4 után sok, lámpa nélküli belvárosi zebrán szinte lehetetlen az átjutás segítség nélkül. A tanév első hónapjában - ahogy a korábbi években - több iskola környékén idén is rendőrök és polgárőrök biztosítják a zavartalan forgalmat.
Rendőrök segítik az átkelést a zebrán reggel háromnegyed 8-kor a Paragvári és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél. Ez az egyik legforgalmasabb csomópont a belvárosban, amelyen nemcsak az autósoknak nehéz átjutniuk, hanem most már az iskolába igyekvő gyerekeknek is.

Varga Krisztián - közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes, Szombathelyi Rendőrkapitányság

“A korábbi éveknek megfelelően szeptember hónapban tanítási napokon reggel 7 óra és 8 óra között Szombathelyen 7 helyszínen, illetőleg délutánonként kicsengetési időben visszatérő jelleggel ellenőrizzük az iskolák környékét. Fő célunk a közlekedési baleseteknek a visszaszorítása, illetőleg a járművezetőknek a segítése annak érdekében, hogy a közlekedés szabályainak megfelelően közlekedjenek.”

Nem először szervez ilyen akciót a rendőrség - a tapasztalatuk az, hogy már önmagában a zöld mellény látványa szabálykövetésre, előzékenységre ösztönzi az autósokat. A munkát a Közterület-felügyelet és a Polgárőrség is segíti.

Ugyanezekben a percekben már új osztálytermükbe vonulnak a gyerekek a Paragvári Utcai Általános Iskolában, hogy a rádión keresztül meghallgassák az évnyitó beszédet.

“ma még azért meglátogatlak titeket, hogy megtudjam, mit tanultatok”

A legtöbb iskolában év közben is zajlanak előadások a helyes közlekedésről, de az első hónapban elkél a rendőri jelenlét.

Kőváriné Fekete Marietta - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola

“Szívesen fogadjuk ezt a segítséget, hiszen a nyári vakációról visszazökkenő gyerekek néha még egy kicsit figyelmetlenebbek, mint az majd elvárható lesz tőlük később. A nagy forgalom itt a belvárosban különösen megnehezíti a gyerekek bejutását, és a parkolók hiánya is nagy gondot okoz folyamatosan.”

Ebben az intézményben mintegy 740 gyermek, velük együtt tízezernél is több iskolás kezdte meg a tanévet hétfő reggel a szombathelyi tankerületben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb