Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Premontrei tanévnyitó

2018-09-03, 17:36
   |   Kategória: Okos
Az önkormányzati mellett az egyházi fenntartású oktatási, nevelési intézményekben is becsengettek hétfőn reggel. A Premontrei gimnáziumban 147 gólya kezdte meg középiskolai tanulmányait. A diákok már birtokba vehették az iskola új épületszárnyát.
"Istennek legyen hála!"

Hagyományosan szentmisével, a Szentlélek áldását kérve kezdték a premontreisek az új tanévet. A székesegyházi ünnepség keretében a gimnázium igazgatója az intézmény jelenéről, az oktatási rendszerben elfoglalt helyéről és legfőbb küldetéséről beszélt.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Gimnázium

"A Premontrei gondolkodni tanít, hogy ki tudj állni magadért és másokért. De arra is okít, hogy szabadságoddal élve ismerd fel korlátaidat. Ez az iskola figyel rád, mert fontos és értékes vagy."

A tanévnyitó ezzel még nem ért véget. A tanári kar a diákok egy részével átsétált a gimnáziumba, ahol Fazakas Márton apát megáldotta az új épületszárnyat.

"Kérünk add, hogy benne tanuló diákjaink és tanáraink mindig elnyerjék irgalmas segítségedet a mennyből, Krisztus, a mi Urunk által."

Az új épületrész kormányzati támogatásnak köszönhetően mintegy 900 millió forintból épült fel. A tantermek mellett nyelvi labor, konditerem, rajzterem és egy közzösségi tér is helyet kapott itt.

Fazakas Z. Márton – premontrei apát

"Hál' Istennek olyan szépen meggyarapodtunk, hogy nem fértünk el, és a két nagy terem, amiben állunk és fölöttünk a mindennapos testnevelés miatt is van természetesen. Így megoldódnak a tesiproblémáink, nem lesz olyan, hogy lépcsőznek a gyerekek tesióra címén, úgyhogy ennek nagyon örülünk, és ez nagyon hasznos."


Az új épületszárnyat várhatóan október közepén adják át ünnepélyes keretek között, ekkorra szépül meg  ugyanis az intézmény udvara.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb