Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

ELTE-SEK tanévnyitó

2018-09-06, 16:23
   |   Kategória: Okos
26 %-kal több új hallgató kezdi meg a tanévet az ELTE Savaria Egyetemi Központban, mint tavaly, pedig a ponthatárok is emelkedtek. A felvettek több mint fele pedagógusképzésre jelentkezett, de továbbra is népszerű a gépészmérnök-képzés. Megtartották az intézmény ünnepélyes tanévnyitóját.
A próbaidő lejárt, erről a próbaidőről minden jelentősebb elfogultság nélkül jelenthetem, hogy bármelyik lexikonban megállhatná a helyét, mint az együttműködés mintapéldája.

A második tanévet kezdi meg az ELTE a Savaria Egyetemi Központ integrációja után. A közös munka sikeres – mondta köszöntőjében a nagy múltú egyetem rektora. Zsúfolásig megtelt a tanévnyitónak helyet adó Savaria Mozi nagyterme. Az eddigieknél jóval több hallgató kezdi meg tanulmányait Szombathelyen.

Borhy László rektor, ELTE

Elsősorban annak, hogy letelt a próbaidő, elindultak az ELTE képzései Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központban, másodsorban, illetve hasonlóképpen elsősorban annak, hogy a szombathelyi kollégák nagyon nagy aktivitást fejtettek ki a hallgató toborzás terén. Én úgy tudom, hogy mindenkihez eljutott annak az üzenete, hogy az ELTE Szombathelyen jelen van.

A szombathelyi rektorhelyettes szerint biztató és eredményes tanév következik.

Németh István – rektorhelyettes, ELTE SEK

708 hallgatót sikerült beiskoláznunk, ez kiváló eredménynek mondható, 26 %-kal magasabb, mint a tavalyi évben. Mindezt úgy értük el, hogy a bekerülési minimális ponthatárok 352-re emelkedtek átlagosan, ami megint csak egy új rekord. Az NYME idejében 308 pont volt.

A pedagógusképzésre jelentkeztek legtöbben, a gazdaságtudományi szakokra pedig kétszer annyi hallgatót vettek fel, mint tavaly. Továbbra is népszerű a gépészmérnök képzés és a sporttudományi terület.


Pólya Márton
Én testnevelő, gyógytestnevelő tanárnak jelentkeztem. Azért Szombathelyt választottam és nem a fővárost például, mert sokkal jobban tetszik a vidéki egyetem, sokkal barátságosabb.

Kovács Liza

A bölcsésztudományi szakra jelentkeztem angol nyelv és kultúra magyar tanárként. Leginkább azért, mert voltam az egyetem nyílt napján és nagyon megtetszett a légkör. Több ismerősöm is volt, aki ide járt, és sikeresen el is végezte.

A hallgatókat Puskás Tivadar polgármester a város polgáraivá fogadta. Hangsúlyozta, Szombathely számára fontos, hogy ilyen sokan választották ezt az egyetemet.

Puskás Tivadar - polgármester
A jövőt jelenti, ha a felsőoktatása erős, ha a felsőoktatása jó, és ha a felsőoktatásban olyan fiatalok vannak, mint Önök.

A diákok esküjük után az egyetem polgáraivá is váltak. A tanévnyitó ünnepségen átadták a gyémánt és vas diplomákat is a 60 és 65 éve végzett nyugalmazott pedagógusok számára.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb