Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

PTE tanévnyitó

2018-09-11, 12:36
   |   Kategória: Okos
139 új hallgatóval kezdte az idei tanévet a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központja - ez minden eddiginél több elsőst jelent. A tanévnyitón elhangzott, hogy a jól képzett munkaerőnek a városban mindig lesz helye.
Az elmúlt évekhez képest komoly emelkedést mutat az elsősök száma a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában: a két évvel ezelőttihez képest közel kétszer annyian választották ezt az intézményt. Mónika ápolónő szeretne lenni - ezt élethivatásának tekinti.

Bencs Mónika

“”Nagyon szerettem volna ide bekerülni, mindig is az egészségügyben szerettem volna tovább tanulni, mert családügyileg ez minket érint, és szeretek segíteni másokon.”

Ápoló, szülésznő, védőnő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, mentőtiszt képzés indul most az egyetemen. Az öt szakon összesen 139 elsős kezdte meg tanulmányait ebben a tanévben. Őket az intézmény megszépült, korszerű része várta.

Karamánné Pakai Annamária -  képzési igazgató - PTE Egészségtudományi Kar, Szombathelyi Képzési Központ

“A kollégium új ágyakkal, új festéssel várja a frissen érkezett hallgatókat, ez mindenképpen pozitív, egy pályázat keretében került sor a felújításra, és ha megnézzük az udvarunkat, ott is a kosárlabda-pálya, a tornaterem szempontjából is fontos és előremutató.”

Az ünnepélyes tanévnyitón a város polgármestere, Puskás Tivadar az egészségügyi hivatás jelentőségéről beszélt. A diákokat köszöntötte Balázsy Péter, megyei jegyző, illetve a kar dékánja.

Betlehem József - dékán, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

“Komoly kihívás áll előttünk, hiszen meg kell tudnunk felelni a jelen kor kihívásainak, részben abban a vonatkozásban, hogy Önök azt a bizalmat, amivel bennünket megtiszteltek, meg tudjuk szolgálni, és olyan minőségi tartalomban kaphassanak képzést itt, amely a munkaerőpiacon is jelenthet egyfajta jó elhelyezkedési potenciált.”

Ezzel kapcsolatban Nagy László, a Markusovszky Kórház Főigazgatója a hallgatóknak azt mondta, hogy a megyei kórházban várják a jól képzett munkaerőt - nekik mindig biztos helyük lesz ezen a nemes és nehéz pályán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…