Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

PTE tanévnyitó

2018-09-11, 12:36
   |   Kategória: Okos
139 új hallgatóval kezdte az idei tanévet a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központja - ez minden eddiginél több elsőst jelent. A tanévnyitón elhangzott, hogy a jól képzett munkaerőnek a városban mindig lesz helye.
Az elmúlt évekhez képest komoly emelkedést mutat az elsősök száma a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központjában: a két évvel ezelőttihez képest közel kétszer annyian választották ezt az intézményt. Mónika ápolónő szeretne lenni - ezt élethivatásának tekinti.

Bencs Mónika

“”Nagyon szerettem volna ide bekerülni, mindig is az egészségügyben szerettem volna tovább tanulni, mert családügyileg ez minket érint, és szeretek segíteni másokon.”

Ápoló, szülésznő, védőnő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, mentőtiszt képzés indul most az egyetemen. Az öt szakon összesen 139 elsős kezdte meg tanulmányait ebben a tanévben. Őket az intézmény megszépült, korszerű része várta.

Karamánné Pakai Annamária -  képzési igazgató - PTE Egészségtudományi Kar, Szombathelyi Képzési Központ

“A kollégium új ágyakkal, új festéssel várja a frissen érkezett hallgatókat, ez mindenképpen pozitív, egy pályázat keretében került sor a felújításra, és ha megnézzük az udvarunkat, ott is a kosárlabda-pálya, a tornaterem szempontjából is fontos és előremutató.”

Az ünnepélyes tanévnyitón a város polgármestere, Puskás Tivadar az egészségügyi hivatás jelentőségéről beszélt. A diákokat köszöntötte Balázsy Péter, megyei jegyző, illetve a kar dékánja.

Betlehem József - dékán, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

“Komoly kihívás áll előttünk, hiszen meg kell tudnunk felelni a jelen kor kihívásainak, részben abban a vonatkozásban, hogy Önök azt a bizalmat, amivel bennünket megtiszteltek, meg tudjuk szolgálni, és olyan minőségi tartalomban kaphassanak képzést itt, amely a munkaerőpiacon is jelenthet egyfajta jó elhelyezkedési potenciált.”

Ezzel kapcsolatban Nagy László, a Markusovszky Kórház Főigazgatója a hallgatóknak azt mondta, hogy a megyei kórházban várják a jól képzett munkaerőt - nekik mindig biztos helyük lesz ezen a nemes és nehéz pályán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…