Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

ELTE - gépész

2018-09-11, 12:37
   |   Kategória: Okos
Ünnepélyesen írták alá a szerződést az ELTE szombathelyi duális gépészmérnök képzésének vállalati partnerei és az elsőéves hallgatók az egyetemen. Mintegy 60-an kezdik meg tanulmányaikat ezen a szakon, kétharmaduk a duális képzésben. A dékán szerint az érdeklődés nő, pedig a ponthatárt is emelték.
Elsőéves gépészmérnök-hallgatók töltötték meg az ELTE Savaria Egyetemi Központ auláját. A duális képzés 2015-ben indult. Akkor a szombathelyi felsőoktatás számára stratégiai döntés született – mondta köszöntőjében Harangozó Bertalan. A kormánybiztos hangsúlyozta, ma a világ a versenyről szól, pedig – ahogy a szombathelyi példa is mutatja – a közjót a társadalmi partnerek együttműködése teremti meg. A hallgatókat Majthényi László megyei közgyűlési elnök is köszöntötte. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: egy város jövőjét jelenti, ha erős a felsőoktatása.

Puskás Tivadar - polgármester

Piacképes tudást adjunk helyben itt Szombathelyen az egyetemen azoknak a fiataloknak, akik a műszaki pályát választják.

A duális képzés nem csak a fiatalok, hanem az abban résztvevő cégek körében is egyre népszerűbb.  A számuk mostanra megháromszorozódott.

Mándli Péter – ügyvezető, BPW Hungária Kft.

A döntés abszolút mértékben helyes volt, mert ahogy elindultunk, úgy folytatjuk továbbra is. 8 fő hallgatói létszámot szeretnénk minden évben felvenni és törekszünk ennek a feltöltésére. Nagyon pozitív a véleményünk a képzésről, úgy az egyetemről, mind pedig a hallgatóinkról.

A gépészmérnök szakra felvettek kétharmada a duális képzést választotta. Velük most ünnepélyesen is szerződést írtak alá a cégek képviselői.

Markovits Alexandra

Én úgy gondolom, hogy egy igazi szakember nem csak az elméletet tudja, hanem a gyakorlatot is. Tanulni is sokkal könnyebb, ha az ember látja, hogy mit csinál, vagy miért csinálja. A gyakorlat erre tökéletes lehetőség.

Az ELTE dékánja szerint a szombathelyi a legsikeresebb duális képzés az országban.

Horváth Zoltán – dékán, ELTE Informatikai Kar

A gépészmérnök területen az ország második legmagasabb ponthatárával vettük fel ide Szombathelyre a hallgatókat. Továbbra is 60 hallgató körül van a létszám, aki belép ebbe a képzésbe idén, és az első évfolyam is végez. Most ebben a félévben, sőt nemzetközi érdeklődés is tapasztalható. Angol nyelvű képzést is hirdettünk.

Bíznak abban is, hogy hamarosan a gépészmérnök mesterképzést is elindíthatják Szombathelyen. Az ünnepségen két felsőbb éves fiatal átvehette az ELTE Informatikai Karának kiváló hallgatója címet.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb