Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gazdag Erzsi Óvoda

2018-09-26, 11:26
   |   Kategória: Okos
A közgyűlés áprilisban fogadta el a digitális óvoda mintaprogramot. Ennek részeként először a Gazdag Erzsi Óvodában adtak át projektorokat, vetítővásznakat, interaktív táblákat közel 3 millió forint értékben.
Külön kosárba válogatják a gyerekek a gyümölcsöket és a zöldségeket. Hasznos és tanulságos feladat, amit az interaktív táblán jóval egyszerűbb gyakorolni, mint a valódi darabokkal. A kicsiknek külön motivációt is jelent ez a módszer.

Molnár Anikó – óvodavezető, Gazdag Erzsi Óvoda

„Gondolok itt a rajzolásra. Amelyik kisgyerek nem szeret rajzolni, valószínűleg az aktív panelen szívesen megteszi, és onnan át tudjuk vezetni a papír alapú rajzolás megkezdéséhez”

Továbbra is a mozgás, mesélés, verselés áll majd a foglalkozások középpontjában. Az informatikai eszközök révén viszont olyan tartalmakat ismerhetnek meg, amelyekkel a való életben nem találkoznak, ilyen például a mélytengerek élővilága vagy akár a méhek élete.

Puskás Tivadar – polgármester

„Itt, ebben az óvodában, a Gazdag Erzsi Óvodában indítjuk példaként azt a rendszert, ami várhatóan a közgyűlési határozat alapján, hogyha beválik, akkor utána az összes óvodában kiterjesszük”

Az elmúlt négy évben a város minden óvodájában kialakították az internetes hálózatot, számítógépeket, multifunkcionális eszközöket szereltek be.

Keringer Zsolt - osztályvezető, Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet

„Egy informatikai koncepció került elfogadásra, mely mentén az önkormányzat egy olyan támogatást biztosított, pénzügyi forrással természetesen, amely lehetőséget biztosított az egyes intézményekben a fejlesztéseinek kialakítására”

A Gazdag Erzsi Óvodában 2,8 millió forintból 3 projektort, 3 kivetítővásznat és két interaktív táblát szereztek be.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb