Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pipitér óvoda felújítása

2018-09-26, 12:08
   |   Kategória: Okos
Energiatakarékosabb és komfortosabb mostantól a Pipitér Óvoda. A mintgy 150 gyermeket befogadó intézmény mintegy félszáz nyílászáróját cserélték ki, de akadálymentesítés is része volt a TOP-os pályázatnak, amelyből a korszerűsítés megvalósulhatott.
A két német nemzetiségi és a Micimackó csoport őszköszöntő, szüreti mondókákkal és körjátékokkal színesítette az ünnepélyes átadót: a Bem József utcai Pipitér Óvodában elkészültek a 10 millió forintos beruházással. Puskás Tivadar az átadón elmondta, hogy folyamatosan újulnak meg a bölcsődék, óvodák a városban.

Puskás Tivadar - polgármester

“Összességében a város 18 önkormányzati fennatartású óvodáira több mint egy milliárd forintot költünk itt a néhány év alatt. Az idei évben 111 millió forintot költöttünk a felújításokra.”

Ez a projekt két intézmény közös projektjeként valósulhatott meg: a Pipitér és a Weöres Sándor Óvoda fogott össze.
Illés Károly - alpolgármester

“Valamivel több, mint 160 millió forintból újul meg a két intézmény, ez a Weöres Sándor Óvoda tekintetében egy nagyobb beruházást jelentett, hiszen majdnem duplájára nőtt az alapterület, és több mint 150 millióba került maga a projekt, itt a Pipitér óvodábban 47 nyílászáró cseréje valósult meg, valamint a projekthez kötelezően szükséges akadálymentesítés valósult meg egy rámpa tekintetében.”

Az átadón elhangzott, hogy a városban most tucatnyi óvoda és bölcsőde felújítása zajlik - ezeknél a beruházás mértéke és az átalakítás eltérő fázisban van. A Pipitérben négy csoportszoba és a tornaterem kapott új nyílászárókat és ablakpárkányokat, a földszinten mozgáskorlátozottaknak illemhelyiség és rámpa épült - az intézményvezető szerint ennek a babakocsival érkező szülők is örülnek majd. Az 1972-es épület korszerűsítése még nem ért véget.

Kapolcsi Kinga - intézményvezető, Pipitér Óvoda

“Még egy teljes energetikai felújítás van hátra, épületkorszerűsítés, maradék külső nyílászáróknak a cseréje, a fűtés korszerűsítése, a villanyvezetékek cseréje, és az épület külső szigetelése és a tetőszigetelés. Ez egy elég nagy projekt, reméljük, hogy a jövőben erre is sor kerül.”

A tervek szerint ezek a munkálatok legkésőbb egy éven belül elindulnak a több mint 150 gyermeket fogadó intézményben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb