Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Premontrei gimnázium gólyanapja a Rám-szakadékban

2018-09-30, 16:47
   |   Kategória: Okos
Az idei tanév forró napokkal vette kezdetét. Miután kilencedikes diákjaink felfedezték új otthonukat és már magabiztosan közlekedtek intézményünk különböző épületrészei között, fontosnak éreztük, hogy minél hamarabb megismerjék egymást. 
Ennek érdekében gólyáink számára közös túrázást szerveztünk, a természeti szépségéről méltán híres Pilis hegységben található Rám-szakadékba. Ez a közösségformáló szabadidős tevékenység egyrészt kulcsfontosságú szerepet játszhat diákjaink kezdeti beilleszkedési nehézségeinek leküzdésében, másrészt az osztályfőnökök számára kiváló megfigyelési lehetőség, az optimálisan működő osztályközösség kialakítására. Intézményünk természetes szimbólumának számító kiránduláson 132 tanuló vett részt.

Kihasználva az utolsó nyarat idéző napokat, szeptember 21-én reggel 6 órakor útra keltünk. A buszon bóbiskoló diákjainkat a tiszta égbolton tündöklő nap sugarai keltegették. A levegő kellő hőmérsékletűre emelkedett mire megérkeztünk a Dunakanyarba. A kezdeti lendületünket a Rám völgyében található létrákon való felkapaszkodás törte meg, amelyet a diáktársak segítőkészsége orvosolt. A patakon való átkelés néhány esetben nem sikerült tökéletesre, ezért voltak, akik a nem úszták meg szárazon. Az egyre nehezebb szakaszon már a fáradság jelei is mutatkoztak, csupán a közös ebéd gondolata erősítette diákjaink kitartását. Az Eötvös Loránd Menedékházban hosszabb pihenőt tartva mindenki megebédelhetett. Dobogókőnél lévő kilátóponton csoportképek is készültek, majd a Királykúti-nyereg felé folytattuk utunkat. Itt egy kisebb, meredek falú patakon való áthaladás lassította a csapat monotonnak tűnő menetelését. Majd hamarosan egy újabb nagyobb emelkedő az Akasztó-hegy megmászása adott kihívást csoportunknak.

A hegyre felérve, azonban megpillantottuk a Dunát, ahogyan kanyarog a környező települések között. A szemet gyönyörködtető motiváló erő kitartott Prédikálószékig, ahonnan csodás kilátás nyílt a Dunakanyarra. Itt egy kis pihenő után elkészítettük az első osztályképeket, amelyet az azonos színű póló viselése tett egységessé. A fotók hozzájárultak, hogy maradandó emlékként, újra átélhetőek legyenek a diákélmények. Miután mindenki erőt merített a tájból, elindultunk a Vadálló-kövek irányába. A hegygerincen haladva, mindkét oldalról meredek sziklafalak, mély szakadékok növelték diákjaink adrenalin szintjét, amíg ereszkedtek lefelé. Ezen a szakaszon mutatkozott meg a csapatszellem igazán, hiszen a merészebb túrázóink, nem hagyták magukra a nagy magasságtól megijedt társaikat. Mielőtt besötétedett mindenki biztonságosan leért a hegyről.

Tekintettel arra, hogy a program elérte a célját, fogunk még szervezni ilyen és ehhez hasonló túrákat. Szeretném megköszönni kollégáimnak, hogy példaértékűen vezették gólyáinkat a pilisi parkerdő túraútvonalán.

Farkas Attila
tanár

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb