Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

135 éves a Puskás

2018-10-10, 19:08
   |   Kategória: Okos
1883-ban 254 tanulóval kezdte meg működését a mai Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnázium és Szakközépiskola jogelődje. Az elmúlt 135 évben sokat változott a tanított szakmák sora, de az intézmény mindig is a műszaki képzés bázisa volt. A jubileum alkalmából az iskola gálát rendezett az AGORA – Savaria Filmszínházban.
Ünneplőbe öltözött diákok, az iskola egykori és jelenlegi tanárai, az intézmény és a város vezetői gyűltek össze a mozi nagytermében. Puskás Tivadar polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: olyan értékálló és piacképes tudáshoz juthatnak itt a diákok, amelyre az elmúlt 135 évhez hasonlóan ma is szükség van.

„Szombathely, tudjuk, ősi, régi város. Régi város, amely csak úgy fejlődhetett, csak úgy növekedhetett, ha a műszaki tudás mindig magas szintű volt”

A polgármester a jubileum alkalmából emléklapot adott át az iskola vezetőjének. Vöcsei Imre felidézte az intézmény 135 éves történetét és beszélt a mai kor kihívásairól is.

Vöcsei Imre – tagintézmény-vezető, Puskás-iskola

„Arra törekszünk a mai napig, hogy magas szintű nevelés-oktatás, szakmai képzés folyjék az iskolában. Természetesen ezek a szakmák elnevezésükben és minőségükben is átalakultak, különösen az elmúlt harminc évben. Igyekszünk haladni a technikával, hiszen 4.0-ról beszélünk, újabb ipari forradalomról, digitalizációról, robotikáról”

Többek között ez az, amiért szívesen járnak ide a diákok.

Kopácsi Martin – tanuló, Puskás – iskola

„Én azért választottam ezt az iskolát, mert szerettem volna egy olyan szakmát kapni, amellyel a 21. században könnyen elhelyezkedhetek, illetve ez a szakma kaput nyit számomra a felsőoktatásba”

Mihálffy Alfonz – tanuló, Puskás – iskola

„Mikor ezt az iskolát választottam még nem tudtam eldönteni mi érdekel jobban, a gépészet vagy az elektronika, és ezért került a választás erre a szakmára, mert ezt mind a kettőt csak a Puskás tanítja itt Szombathelyen”

Kutrovics Zénó – tanuló, Puskás – iskola

Mindig is érdekelt az elektronika, hogy hogyan működnek az eszközök, meg hogy hogyan kell ezt csinálni, meg úgy gondoltam, hogy ebben a szakmában mindig is el tudok majd valahol helyezkedni”

A születésnapi gála a tanárok és diákok közös kulturális műsorával zárult. A jubileumi hét programjai az iskolában folytatódnak.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb