Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gépész népszerűsítő kampány

2018-10-12, 14:45
   |   Kategória: Okos
Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez. Az ELTE Savaria Egyetemi Központja továbbra is várja azok jelentkezését, akik egyszerre szeretnének elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni. Ennek érdekében országos népszerűsítő kampányt kezdtek.
Személyesen ismerkedhettek meg a diákok a duális gépészmérnökképzésben részt vevő vállalatokkal és az általuk kínált álláslehetőségekkel a gépipari iskolában. A pályaválasztás előtt álló fiataloknak nagy segítséget jelentenek az ilyen lehetőségek.

Iszak Péter – tanuló, Gépipari és Informatikai Szakgimnázium

„A jövőmet a továbbtanulásban képzelem el, egyetemen szeretnék továbbtanulni. Tanárként, illetve az oktatásban szeretnék a későbbiekben elhelyezkedni, és ez a duális képzés, illetve ez az előadás nagyban segíti majd a továbbtanulásban.”

Negyedik alkalommal adott otthont az országos gépészmérnök-roadshow megnyitójának a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium. A felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje február 15., de akik ezen a szakon szeretnének továbbtanulni, azoknak január végéig partnercéget kell választaniuk.

„A duális azt jelenti, hogy a hallgatók töltenek éves szinten 22 hetet céges gyakorlattal és ez mellett egyetemre is járnak”

Ennek köszönhetően a legújabb technológiákat tanulhatják meg a hallgatók – mondta Szalai Orsolya, az LUK Savaria Kft. duális képzési koordinátora. A képzéshez csatlakozó partnercégek sora folyamatosan bővül. Egyre népszerűbb a Savaria Egyetemi Központ informatika képzése, amelyben mérnöki ismeretek is helyet kapnak – erről is hallhattak a tanulók.

Andó Mátyás – intézetigazgató helyettes, Gépészeti Intézeti Tanszék, ELTE SEK

„Ezáltal olyan informatikusokat tudunk képezni, akik közelebb állnak az ipar igényeihez, és jobb együttműködést tud kialakítani a gépészmérnök és az informatikus a gyári területen, és ezáltal a hatékonyságot tovább tudják növelni ipari környezetben is”

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a politika, a város, az egyetem és a cégek összefogásának köszönhetően indult el a gépészmérnökképzés Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb