Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Képzési kiállítás

2018-11-07, 19:27
   |   Kategória: Okos
12 féle építőipari szakmával ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló diákok a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnázium képzési kiállításán. A szomszédos megyékből is érkeztek iskolák, hogy bemutassák oktatási kínálatukat. Fontos lenne, hogy minél többen kapjanak kedvet a kétkezi szakmákhoz, ugyanis óriási a szakemberhiány az építőiparban.
Asztalos, ács, bádogos, kárpitos, burkoló, festő-mázoló - többek között ezekkel a szakmákkal ismerkedhettek a 7-8. osztályos diákok az Építsd a jövőd! című képzési kiállításon. A fiatalok maguk is kipróbálhatták például az ördöglakat-készítést vagy a csempevágást.

Farkas Krisztofer

"Ki lehet próbálni a sablonálást, a kiöntött formák festését, vagy fríztapétával lehet kereteket bekeretezni, és lehet díszítésként használni."

Győr-Moson-Sopron és Zala megyéből is érkeztek iskolák, hogy bemutassák képzési kínálatukat a pályaválasztás előtt álló diákoknak. A legtöbben még nem döntötték el, mivel szeretnének felnőttként foglalkozni, de olyan is akadt, aki határozott elképzelésekkel jött.

Nagy Simon

"Ácsmunkás szeretnék lenni, mivel édesapám is az, és szeretném továbbvinni a családi munkát."

Nyitóbeszédében Puskás Tivadar polgármester úgy fogalmazott: a társadalomnak nagy szüksége van jó szakemberekre, hogy a fejlődés töretlen maradjon.

Az építőipar komoly munkaerőhiánnyal küzd, itt a nyugati határszélen pedig fokozottan érvényesül Ausztria elszívó hatása: a magasabb bérek miatt sokan inkább kint vállalnak munkát.

Szentgyörgyvári Róbert - főigazgató, SZMSZC

"A hiány óriási, lépten-nyomon halljuk, hogy az építőipar lendületben van, és milyen nagy szakemberhiánnyal küzd. Elsődleges célunk, hogy az iskola működésében biztosítsuk a minél több tanuló részvételét."

Fontos lenne tehát az utánpótlás, de csak kevesen választanak kétkezi szakmát.

Tóth Csaba - tagintézmény-vezető, Hefele Menyhért Szakgimnázium, SZMSZC

"A diákoknak csak nagyon kis százaléka választja a nehéz fizikai munkát igénylő szakmákat, minden évben gondot okoz a megfelelő létszám összehozása, ez előtt értetlenül állunk, hogy miért választják csak ennyire kevesen."
A tanulókat mérnökmozi, pontgyűjtő és interaktív játékok, különböző szimulátorok is várták a rendezvényen.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb