Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szent Márton Projektnap

2018-11-10, 17:49
   |   Kategória: Okos
Szent Márton születésének 1700. évfordulóján egy egész hetet szenteltek a Tours-i püspök emlékének az Oladi-iskolában. Az idén - megtartva a hagyományt - projektnapon elevenítették fel Szombathely híres szülöttének alakját.
Verses-zenés műsor keretében idézték meg Szent Márton alakját az Oladi Általános Iskolában. Ezzel kezdődött a projektnap, amit a savariai születésű szent emlékére szervezett az intézmény. Fodor István tankerületi igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy Szent Márton története és tette évszázadok óta megmaradt az emlékezetben.

„Példát ad abban, hogy segíteni jó. Igazából attól ember az ember, hogy közösségben a másikra figyelve él. Attól tudunk igazán boldogok lenni, hogyha tudunk adni a másiknak”

A diákoknak „Szent Márton, a segítő” címmel rajzpályázatot hirdetett az iskola. Többen neveztek alkotásukkal.

Takács Márkó – tanuló, Oladi Általános Iskola

„Azt rajzoltam, hogy egy szegény embernek egy kenyeret átadok, hogy tudjon ő is enni. Ezt szeretném nagyon meg is valósítani”

Az iskolaigazgató elmondta: szeretnék, ha a másikon való segítés része lenne a gyerekek mindennapjainak.

Takács Imréné – intézményvezető, Oladi Általános Iskola

„Ha egy rajzon keresztül elgondolkodik, hogy mit jelent az, hogy Szent Márton, a segítő, hogyan mutatkozik meg ez a mindennapokban, hogy tudok én bármilyen területen segíteni, és ezt a művészet erejével kifejezni, akkor már valamit Szent Márton lelkiségéből továbbítottunk a gyerekek a lelkiségéhez”

A rendhagyó tanítási órákon is Szent Mártonnal ismerkedtek a tanulók: a szent életéről szóló totót töltöttek ki a diákok, a tornateremben liba-váltófutóversenyt is rendeztek.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.

Legnépszerűbb