Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Logiscool

2018-11-12, 13:08
   |   Kategória: Okos
A helyi programozó suliban részt vevő 12 gyermek élményalapú oktatását támogatja egy teljes tanéven keresztül az Aptiv szombathelyi vállalata. A szakemberek abban bíznak, hogy ezzel még több kis diákkal kedveltetik meg a műszaki pályát, ezen belül is az informatikát, elősegítve a digitális írástudás terjedését.
Sűrű kattintásokkal próbálta megoldani a megadott feladatot a Logiscoolban tanuló 10 diák Geosits Levente szakmai vezetésével. Az intézményben harmadik éve tanítják a programozó modellezést. Most az egyik szombathelyi járműipari cég támogatásának köszönhetően olyan tizenkét 6. és 7. osztályos tanuló vehet részt a képzésben, akiknek szülei ezt önerőből nem tudnák finanszírozni. A gyerekeket a Dési, a Derkovits és a Váci-iskolából választották ki.

Németh Zsolt - vezető, Logiscool

"Egy tanéven keresztül gyakorlatilag egy olyan programozást tanulnak, amivel a Lego-robotokat programoznak és ebben olyan tevékenységeket tanulnak meg, amit akár a későbbiekben tudnak hasznosítani."

A Digitális Tudásért Alapítványon keresztül 1,8 millió forinttal támogatja a járműipari cég a robotika suli projektjének megvalósulását, amely elősegíti a diákok algoritmikus gondolkodását, és hatékonyabbá teszi problémamegoldó képességüket. A vállalat fontosnak tartja, hogy kivegye részét a társadalmi felelősségvállalásból - az anyagi felajánlás ezt a célt is szolgálja.

Kopfensteiner Eszter - HR vezető, Aptiv

"Nem lehet elég korán kezdeni. Tehát az a fajta gondolkodásmód, logikai gondolkodás, ami ehhez kell, amiről egyébként a jövőnk szól, meg az Ipar 4.0, meg a mi cégünk, mint önvezető autógyártó elektronika támogató, autóipari beszállító, ez egyértelműen azt a fajta kreativitást, gondolkodásmódot várja el tőlünk."

Csak az elmúlt évben 13 százalékkal nőtt az ipari robotok száma Magyarországon, ám az ehhez szükséges szakértelem egyelőre hiánycikk, mivel jelenleg mintegy 22 ezer programtervező informatikus állás betöltetlen.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb