Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathely visszavár

2018-11-19, 18:21
   |   Kategória: Okos
Hét fiatal vehetett át Szombathely városától felsőfokú tanulmányaira szóló ösztöndíjat. A Szombathely visszavár program keretében 2013-tól évente 20 millió forintot szán a város olyan főiskolás, egyetemista hallgatók támogatására akik hiányszakmát tanulnak, és vállalják, hogy diplomájuk megszerzése után Szombathelyen kamatoztatják megszerzett tudásukat.
Puskás Tivadar köszöntötte a Szombathely visszavár ösztöndíj pályázat idei nyerteseit. A polgármester elmondta, a programnak az a célja, hogy a hiányszakmát tanuló szombathelyi, vagy szombathelyi kötődésű fiatalok szülővárosukat erősítsék tanulmányaik elvégzése után.

Puskás Tivadar – polgármester

Kiválasztottuk azokat a hiányszakmának nevezett hivatásokat, amik akkor 2013-ban a listán szerepeltek. Akkor 22 emberrel, diákkal indult a program. Ez azt jelenti, hogy 10 hónapon keresztül 50 ezer forint juttatást kapnak a várostól.”

A támogatást csak egyszer kell igényelni, és ha a hallgató teljesíti a feltételeket, az ösztöndíjat a diploma megszerzéséig kapja. Pados Zita végzős tanítószakosként pályázott.

Pados Zita

A Brenner-iskolában voltam gyakorlaton, ahol teljes mértékig megerősítést kaptam, hogy erre a pályára való vagyok. Nagyon jól kijöttem a gyerekekkel, nagyon jól kijöttem a tanítónőkkel, és úgy éreztem, hogy mindenképpen vissza akarok jönni a szülővárosomba.””

Ebben a tanévben három óvodapedagógus, egy tanító, egy gyógypedagógus és két gépészmérnök hallgató vehette át a szerződését.

Szajkó Péter

“Mindenképpen szerettem volna itt folytatni a tanulmányaimat, hiszen az ELTE Informatikai Karán tanulok gépészmérnök hallgatóként. 8.37 Nagyon szeretem a várost. Ez egy hatalmas anyagi segítség nekem, és a jövőmet is ebben a városban képzelem el, így a diploma megszerzése után is szeretnék itt maradni.”

Két éve már arra is lehetőség van, hogy szakképzésben hiányszakmát tanulók is pályázzanak. Ők tanévenként 10-10 hónapra harmincezer forintos ösztöndíjat kaphatnak Szombathelytől. Ebben az évben ilyen pályázat nem érkezett.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.

Legnépszerűbb