Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kőszegi óvodaavatás

2018-11-24, 12:33
   |   Kategória: Okos
Napelem, hőszigetelés, mozgáskorlátozott-parkoló és új udvari játék - többek között ezeket sikerült megvalósítania a kőszegi központi óvodának a jelentős TOP-támogatásnak és helyi forrásnak köszönhetően. A pénzből a tagintézményekbe is jutott.
Átadták a több mint 115 gyermek nevelését ellátó, felújított központi óvodát Kőszegen. Az ünnepség a nagycsoportosok műsorával kezdődött, majd a város polgármestere mondott köszöntőt. Ebben kiemelte, hogy egy több mint tízéves program része a közelmúltban elvégzett teljes körű korszerűsítés.

Huber László - polgármester, Kőszeg

“Most a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsődének az átadása történt meg, ami ebből a 150 millió forintos Területfejlesztési Operatív Program-támogatásból. Egy körülbelül 10 százalék saját erőből, illetve Kőszegen, ez egy helyi sajátosság, a KRAFT programból is kaptunk ehhez kiegészítő támogatást.”

Rövid beszédet montott a térség országgyűlési képviselője is, aki nemcsak az infrastruktúrafejlesztés jelentőségét, hanem a pedagógusmunka fontosságát is hangsúlyozta.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő

“Ez azt gondolom, hogy rámutat arra a kormányzati törekvésre is, amelynek a célkeresztjében, a fókuszában az áll, hogy a családokat meg tudjuk erősíteni. A családok megerősítéséhez sok minden hozzátartozik, természetesen az otthonteremtés, de amellett hogy a kicsi gyerekeknek a lehető legmegfelelőbb körülményeket tudjuk biztosítani.”

Egy két évvel ezelőtt megkezdett felújítást tudtak most befejezni a 60-as években épült ingatlanon. Az akkori munkálatok főként a tornaszobát, a melegítőkonyhát érintették.

Guttmann Ferencné - intézményvezető, Kőszegi Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde


“Most ebből a pályázatból megtörtént a nyílászárók teljes cseréje, aztán az udvarra kaptunk egy többfunkciós mászóvárat, amit a gyerekek nagy örömmel vettek birtokba már. Valamint energetikai korszerűsítés: az épület külső hőszigetelése, színezése történt meg. Korszerű villamoshálózatot cseréltek.”

Ezenkívül illemhelyiséget és külön parkolót építettek ki a mozgáskorlátozottaknak. A pénzből a többi tagintézménynek, így a Bajcsy-Zsilinszky utcai felsővárosi óvodának és bölcsődének is jutott.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb