Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Barátság Óvoda 40. jubileum

2018-11-24, 12:35
   |   Kategória: Okos
Negyven éve, 1978. november 6-án nyitotta meg kapuit a Barátság Óvoda. Bensőséges ünnepséggel emlékeztek a kerek jubileumra csütörtökön délután. Vendégül látták az egykori vezetőket és dolgozókat, bemutatkoztak a volt és jelenlegi óvodások is.
A városrész folyamatos növekedése, fejlődése és a gyermeklétszám emelkedése indokolta negyven évvel ezelőtt egy új óvoda megnyitását a Barátság utcában. Az intézmény százötven fő számára épült, mégis csaknem kétszer annyi gyermekkel kezdte meg működését. Az elmúlt évtizedekben több ezer kis ovis és száz dolgozó fordult meg az óvoda falai között.

Balaton Istvánné - nyugalmazott óvodavezető


"Fontos feladatunk volt a szeretetteljes, biztonságos légkör kialakítása, a hátrányos helyzetű gyermekeke felzárkóztatása, körzetünkbe nagyon sok ilyen gyerek tartozott. A családdal való együttműködés, valamint az óvoda egyéni arculatának kialakítása."
Jelenleg hat csoportba 137 kisgyermek jár, fele részben a környező lakótelepről. Pedagógiai programjuk középpontjában a játék és a vizuális nevelés áll.

Kiss Andrásné - óvodavezető-helyettes, Barátság Óvoda

"Az, hogy egy negyvenéves épület így néz ki, köszönhető a vezetők áldozatos munkájának, kitartásának, a dolgozók hozzáállásának, segítőkészségének, a szülőknek, akik ha kellett, társadalmi munkában szépítették.

A jubileum alkalmából Koczka Tibor elismerő oklevelet adott át az óvodavezető-helyettesnek, köszöntő beszédében pedig az itt dolgozó nevelők áldozatos munkáját méltatta.

Koczka Tibor - alpolgármester

"Az elmúlt évtizedek alatt sok minden változott, megváltozott a lakótelep, a szülők, a gyermekek, és úgy gondolom, ahogy láttam, tapasztaltam és követtem, ezzel mind az óvoda vezetése, mind az óvodapedagógusok lépést tudtak tartani."

Az ünnepségen egykori és jelenlegi óvodások adtak zenés-táncos műsort.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…
 • Schott a Gyermekfaluért
  Schott a Gyermekfaluért Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az…
 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…

Legnépszerűbb