Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Simon Gyula-emléktábla

2018-12-03, 18:26
   |   Kategória: Okos
Emléktáblával tisztelegnek egykori testnevelő tanáruk, Simon Gyula előtt a Nagy Lajos Gimnázium volt diákjai. A táblát a tornacsarnok bejáratánál helyezték el, az avatót szombaton tartották.
1974-től nyugdíjazásáig generációkkal szerette meg a sportolást Simon Gyula, a Nagy Lajos Gimnázium legendás testnevelő tanára, aki a Haladásban is dolgozott edzőként. A nehézatlétika dobószámaiban ért el tanítványaival kimagasló eredményeket.

Szabó Péter - testnevelő tanár, Nagy Lajos Gimnázium
“A pedagógiai módszereket, amiket Gyuszi bácsi már akkoriban alkalmazott, mai napig is időtállóak, a jövőben is működőképesek: a fair play-szellem, a kitartás, a motiváció, az ambíció, a becsvágy és az alázatosság, ami nélkülözhetetlen a sportoláshoz, azt a gyerekek mind meg tudták tanulni Gyuszi bácsitól.”

Egykori tanítványai - Benczenleitner Ottó kezdeményezésére - személyes hozzájárulásukkal készíttették el az emláktáblát, ami azt hirdeti: “Senki sem születik tudósnak, hanem azzá lesz.”

Benczenleitner Ottó - egyetemi docens, Testnevelési Egyetem

“Nekem mindig is példaképem volt és lesz. A mai napig a Testnevelési Egyetemen tanítok, és próbálom ez a tudást, ezt a szeretetet átadni a tanítványaimnak, remélem sikerül. Szerettünk volna, hogy ez a jövendőbeli TF-s hallgatók, testnevelő tanárok láthassák.”

A tábla avatásán Simon Gyula felesége mondott köszöntőt, gyermekei pedig koszorút helyeztek el.

Szi-Ferenc Teréz
“Ő eredetileg orvosnak készült, de azok az idők nem ilyenek voltak, hogy ő oda bejutahatott volna. Kiváló sportoló volt emellett, ezért aztán ezen a pályán kötött ki. Ezt is szenvedéllyel csinálta.”
1994-ben Simon Gyulát választották az év atlétaedzőjének, megkapta Szombathely Pedagógus Életműdíját, valamint a Vas megye Sportjáért és a Magyar Sportért díjat is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb