Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

TDK-Paragvári

2018-12-13, 18:24
   |   Kategória: Okos
Felújítottuk, felgyújtjuk és felrobbantjuk - ezzel a címszóval avattak új fizikatermet a Paragvári iskolában. A televízióból ismert okleveles vegyész rendhagyó órát tartott az érdeklődő és tantárgyi versenyeken eredményes tanulóknak, de még őket is sikerült meglepnie az érdekes műsorral.
Az átadó az iskola, a tankerület és a partnercég vezetésének köszöntőjével - hagyományosan - indult, ám rendhagyó módon folytatódott. Az iskolások és a Brutális Fizika című televíziós műsorból ismert Nagy Gergő Zoltán vegyész kísérletezésbe kezdett. Megvizsgálták a kondenzátorok tulajdonságait, majd óriási vizespalackok kerültek elő.

Az égési jelenség demonstrálása után kiderült: hogyan lehetséges, hogy extrém hideg után, szobahőmérsékletű környezetben felfújja magát a lufi. A szombathelyi cég tudatosan tereli a műszaki életpálya felé a fiatalokat.

Takács Balázs - ügyvezető igazgató, TDK Hungary Components Kft.
“A Paragvári úti általános iskolával már nagyon régi a kapcsolatunk. Közel 4-5 évvel ezelőtt kezdtük el a TDK Suli Művek programot, amelyben mindenképpen támogatást és segítséget nyújtunk a természettudományi tantárgyak, illetve ismeretek elmélyítésére. Így érkezett ebben az évben is a felkérés igazgató asszonytól, hogy mit tudnánk segíteni.”

Felújítottuk, felgyújtjuk és felrobbantjuk - szólt az átadóra a meghívó, nem véletlenül.

Az új teremben kicserélték a bútorokat és a burkolatokat, ezeken remélhetőleg nem hagy nyomot a rendhagyó fizikaóra. Legutóbb az ország első általános iskolai 3D-s számítástechnikai csúcslaborját szerelte fel a cég az iskolában.

Kőváriné Fekete Marietta - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola
“Most pedig a fizika szaktantermünk felújításában segítettek bennünket. Közös célunk, közös feladatunk, hogy a természettudományos tantárgyak iránt a gyerekek kedvét, érdeklődését felkeltve az értelmiségi műszaki pályára irányítsuk a tanulóinkat.”

Sokkoló kísérletek, élvezetes előadói stílus - a szervezők reményei szerint a gyerekek a hétköznapokban is felidézik majd a teremavató élményét.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb