Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Cipősdobozok

2018-12-14, 15:49
   |   Kategória: Okos
Ruha, játék, édesség - zömében ilyen ajándékokat gyűjtöttek a premontreis diákok karácsony előtt az erdélyi magyaroknak. A csornai apátság minden év végén útnak indul, hogy a gyerekek adományait célba juttassa.
Közel négyszáz csomag gyűlt össze december közepére a Premontrei gimnázium igazgatói irodájában, amelyeket határon túli rászorulóknak szánnak. A Boldog Brenner János Óvoda zsákokban hozott adományt, ezzel Böjte Csaba árváit kívánják segíteni, de a dobozokból jut máshová is. Az egyházi iskola karácsony előtt hagyományosan megszervezi ezt az akciót.

Fazakas Z. Márton - csornai apát

“Minden évben más-más helyre szoktunk segíteni. Az utóbbi időben Kárpátaljára, most idén kivételesen a határon való hercehurca miatt most a Nagyvárad melletti szegény- és cigánytelepre visszük az ajándékainkat. Már vittünk egyszer korábban oda, és hát hihetetlen élmény volt, és azért gondoltuk, hogy most is oda visszük.”

Túl sok holmink van, amiből bőven tudunk másnak adni - vallják az iskola tanárai, és ezt a szemléletet igyekeznek átadni a diákoknak is.

Nagy Dániel Péter

Már szó volt róla, hogy hozni kell cipősdobozokat, meg csomagolópapírt meg ilyesmit. És mindent, amivel fel tudjuk őket tölteni. Tehát különböző korosztályoknak ruhák vagy játékok, aminek csak örülnek a gyerekek.”

Kirchmajer Kiara Alda

Az osztályfőnöki órákat szántuk erre, a csomagolást együtt készítettük, mindenki hozott cipősdobozokat, bele ajándékot. És rendkívül jó érzés segíteni másoknak, akik rászorulnak. És jó érzés az, hogy szükségük van ránk. Többet kéne segítenünk.
A gyűjtésből minden osztály kivette a részét, és már a szállítást is előkészítették. Az adományt a csornai premontrei apátság juttatja el az erdélyi településekre, a szétosztást pedig a helyi egyház szervezi.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb