Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Karitász-Derkovits

2018-12-19, 15:32
   |   Kategória: Okos
Főként játékokat és ruhákat gyűjtöttek az egyik szombathelyi általános iskolában a rászoruló gyerekeknek. Az angyalbatyukat a Karitász segítségével juttatják el a szegényebb vidéki családokhoz.
A gyerekeket, a szülőket és a tanári kart is mozgósította a Derkovits-iskola, amely csatlakozott az Angyalbatyu elnevezésű kezdeményezéshez.

Móroczné Bölcskei Györgyi - tanár, Derkovits-iskola
“Nagyon sok adomány gyűlt az idén is össze, és talán a tavalyihoz képest újdonság, hogy sokkal több a társasjáték, a könyv, a játék, a baba, a faépítő, a régi mozdonyok, a plüss figurák. És reméljük, hogy ez majd a gyerekeknek még jobban kedvezni fog, és szeretetteli lesz a karácsonyi ünnepük.”

Nem először szervezett ilyen gyűjtést az intézmény. Tudatosan nevelik odafigyelésre a diákokat.

Reichert Judit - igazgató, Derkovits-iskola

“Az a világ, amiben élünk, a valódi emberi kapcsolatok kezdenek kiveszni, illetve az online tér sokkal jobban előtérbe kerül, és ezzel pedig arra szeretnénk nevelni a gyerekeket, hogy a köz iránti felelősségvállalás kialakuljon bennük, illetve a szociális kompetenciáikat is fejleszteni szeretnénk ezzel.”

Az összegyűlt ajándékokat egy adománylevél kíséretében nyújtotta át az iskola vezetése a jánosházi plébánosnak, aki 13 településen osztja majd szét a csomagokat.

Bodorkós Imre - plébános, Jánosháza

“Van, ahol esetleg a családban betegség, vagy más probléma van, és amiatt nehezebb esetleg akár az ünnepre való készület, akár a mindennapoknak a megélése. És szeretnénk így a Karitásznak a segítségével odafordulni hozzájuk, és a gyerekek által közvetített szeretetadományokat eljuttatni számukra.”

Köszönetet mondott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nevében Tuczainé Régvári Marietta is. A szervezet saját járműveivel juttatta el az adományt a rászorulókhoz.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb