Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Értéktár verseny

2019-01-11, 15:04
   |   Kategória: Okos
Rönkhúzás, néptánc, hagyományos receptek, híres épületek - ilyen értékek gazdagítják Vas megyét. E kincseket értéktárban is megörökítették, amelyet az iskolás korosztály is ismer már - számukra rendeztek vetélkedőt a témában.
Öt éve törvény rendelkezik a nemzeti értékek gyűjtéséről, rendszerezéséről, népszerűsítéséről - erről is beszélt a másodszor megrendezett értéktár-vetélkedőn a kiemelkedő nemzeti értékeket felügyelő miniszteri biztos a megyeházán.

V. Németh Zsolt - miniszteri biztos, országgyűlési képviselő
“Számunkra kiemelkedően fontos, hogy minden korosztály átérezze ennek a fontosságát, hogy átélje azt, hogy milyen fontos egy településhez, egy megyéhez való kötődés. Ez a verseny, amelyet az Agrárminisztérium támogatott, pályázatot hirdetett erre a célra, ez ezt célozza meg.”

Közel negyven csapat jelentkezett a vetélkedőre, közülük korosztályonként a hat-hat legjobb jutott be a mostani szóbeli döntőbe. Délelőtt az általános iskolások kategóriájában egy szombathelyi és öt vidéki iskola képviseltette magát. A gyerekek vetítést és előadást tartottak saját lakókörnyezetük értékeiről, ki egyszerűbben, ki látványosabban oldotta meg a feladatot. Ismerniük kellett a megye térképét, címereit is.

Később népdalszövegeket kellett felismerniük, és a dallamokat a szövegekkel párosítaniuk.

Kukor Ferenc - szakmai vezető, játékvezető

“A csapatoknak szükségük van kreativitásra, földrajzi, történelmi ismeretekre, de leginkább a motivációra, arra, hogy értékeljék, ami körülöttük van, az a közvetlen világ, ami gyönyörködtet, ami elgondolkodtat, ahol jól érzik magukat. Tehát az a célunk ezzel a vetélkedővel, hogy játékosan hozzuk közelebb azokat a vasi értékeket, amelyek a gyerekeket körülveszik.”

A megmérettetés ezzel nem ért véget, a kategóriagyőztesek az országos vetélkedőre utazhatnak, ahol a hungarikumokról lesz szó.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb