Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Máskép(p) fotó- és filmpályázat

2019-01-14, 18:35
   |   Kategória: Okos
70 fotó és 15 kisfilm érkezett a Máskép(p) című pályázatra, amelynek eredményhirdetését a Berzsenyi Könyvtárban tartották. A fiatal jelentkezők lakóhelyüket, környzetüket örökítették meg alkotásaikon, amelyeket két kategóriában díjazott a zsűri. A díjazott filmeket a Szombathelyi Televízió is levetíti.
Szombathely és a megye más településeinek épületei, elhagyott, romos házak, közösségi terek vagy a táj egy-egy megragadó részlete - mindez megelevenedik a fiatalok képein, amelyekből kiállítást is rendeztek a Berzsenyi Könyvtárban. Az intézmény a H+ Média és Kulturális Egyesülettel és a Szépítő Egyesülettel közösen másodszor hirdette meg a Máskép(p) elnevezésű fotós és filmes pályázatot.

Boros Ferenc médiatáros, szervező, Berzsenyi Dániel Könyvtár
A helytörténetet helyeztük a középpontba, méghozá úgy, hogy Vas megyei településekről vártunk fotókat és filmeket, és a központi téma a változás volt.

A jelentkezők jól éltek az “alkotás hatalmával”, számos ötletes, kreatív és sajátos látásmódról árulkodó alkotás született - értékelte a fotókat és a filmeket a zsűri nevében Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. Két korosztályban jutalmazták a három-három legjobb alkotást és különdíjakat is kiosztottak. Az általános iskolások között az Iseumot és a Székesegyházat naplementében megörökítő fotót értékelte a legjobbnak a zsűri.

Sávoly Dorina tanuló, Zrínyi Ilona Általános Iskola
Mindennap azon a környéken megyek el, és megláttam, itt a fények fogtak meg, és lefotóztam. Az épületnek a hangulata és a stílusa megfogott

Az általános iskolások mellett az értelmi sérülteket is megszólították, a rumi gyógypedagógiai intézmény média szakkörösei több képet is küldtek a pályázatra.

Győrvári-Góth Szilvia gyógypedagógus, szakkörvezető

Fontos nekik, hogy megmutathatják önmagukat, illetve a saját szemléletmódjukat, illetve hogy mi az, ami tetszik nekik, és hogy látják a körülöttük lévő világot.

A középiskolás és egyetemista kategóriában fotójával és filmjével is az 1. díjat érdemelte ki a kőszegi Darányi Arnold, aki a város elhagyott, romos épületeiben is láttatni tudta a szépet.  

Darányi Arnold tanuló, Jurisich Miklós Gimnázium
Amennyire csak tudok, szeretek ezzel foglalkozni, mert kikapcsol, igazából, meg jó érzés valami újat készíteni a semmiből, és így kiadni a feszültséget ezen keresztül, meg ilyesmi.

A pályázatra beküldött fotókat február 2-ig bárki megtekintheti a könyvtárban, a díjnyertes filmeket pedig műsorára tűzi a Szombathelyi Televízió.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb