Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gersekaráti Kölyök Kupa

2019-01-21, 18:25
   |   Kategória: Okos
A hagyományoknak megfelelően idén is a Gersekaráti Általános Iskola adott otthont az immár 25 éves múltra visszatekintő Kölyök Kupának. A teremlabdarúgó tornán közel 200 általános iskolás diák vett részt, akik egész nap rúgták a bőrt az intézmény tornatermében.
Születésnapi köszöntővel kezdődött a gersekaráti Kölyök Kupa. A tornát negyedszázada szervező Sály Gyulát vastaps kíséretében ünnepelték a résztvevők.

Sály Gyula - szervező, testnevelő tanár, Gersekaráti Általános Iskola
"94 októberében adták át ezt a tornacsarnokot, akkor volt az első Vas megyei sportnap, itt rendezték meg és Gallov Rezső, az akkori sportállamtitkár adta át ezt a létesítményt és utána az év eleji tanácskozáson mindig január 2. vagy 3. péntekén kerül sor erre a rendezvényre."

Szombathely, Vasvár, Körmend, és Szentgotthárd környéki általános iskolák képviseltették magukat a rangos tornán, amelyre a szomszédos Zalából is érkeztek gyerekek.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerületi Központ

"Azt látjuk, hogy egy ilyen dologért képes az egész falu összefogni, hiszen rengeteg szponzoráció a településről, a környékről jött, de igazából a legfontosabb, hogy ezek a diákok megtapasztalhatják a sport erejét, a közös küzdelem minden hasznát és a sport az egyetlen, ami igazából saját képességeinken és szándékainkon múlik."

A jubileumi tornán összesen 18 általános iskola futsalcsapata, mintegy 180 gyerek vett részt. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében egy tanmesét idézett fel, amely 5 jelképes labdáról, a munkáról, családról, barátságról, tisztességről és az egészségről szól.

V. Németh Zsolt - országgyűlési képviselő

"Egy ilyen rendezvény azt mutatja, mi mindent tehetünk, hogy jól zsonglőrködjünk ezekkel a labdákkal, hiszen itt mégis csak az egészséges életre való nevelésre hívjuk fel a figyelmet, a tisztességes játékra, a játékban fair play szabályainak betartására és ez egyben összetartja a családot és a barátokat is."

A tornát végül a csákánydoroszlói csapat nyerte megelőzve a vasvári, valamint a körmendi Kölcsey gárdáját.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb