Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Robotikai Klub - báli adomány

2019-01-30, 21:39
   |   Kategória: Okos
Megkapta a több mint egy millió forintot a CROM Robotikai Klub. Az adományt a megye és a város közös jótékonysági bálján gyűjtötték össze. A nemzetközi sikereket elért klub pályázati pénzekből és adományokból finanszírozza működését.
Egy ilyen legórobot 100 és 200 ezer forint közötti összegbe kerül, a működése pedig - a szellemi tőként túl - még drágább. A többi között számítógép is kell hozzá, így nem olcsó az egyébként díjmentes klub működése - mondta el a város és a megye vezetői előtt a klub vezetője.

Schubert József - klubvezető, CROM Robotikai Klub
“”Konkrét készleteket kell vásárolni, robotikai készleteket, speciális szenzorokat, és mind-mind meglehetősen drága, laptopra van szükség, arról programozzuk fel a robotokat, az utazás sokba kerül, főleg a külföldi versenyekre.”

Ezért adták nekik a közös városi és megyei bálon befolyt összeget ebben az évben. A jövőt jelenti az ifjúság, fejlesztésük nagyon fontos - ezt mondta Puskás Tivadar a jótékonysági bál kedvezményezettjeiről.

Puskás Tivadar - polgáremster
“”Úgy gondoltuk, hogy az idei évben a kedvezményezett egy olyan hasznos, érdekes és új dolgot végző klub, fiatalok csapata legyen, ami a jövőt megalapozza, hát ilyen ez a robotikai klub.”

Elektronika, szoftverfejlesztés, programozás - a többi között ilyen ismeretekkel gazdagodik az a tucatnyi általános- és középiskolás diák, aki a  Nyitra Utcai Általános Iskolában működő CROM tagja.

Majthényi László - elnök, Vas Megyei Közgyűlés
“Ennek van egy nemzeközi nyelve, az angol, és mindenki láthatja, hogy ebben az iskolában két nyelvű feliratok vannak, onnantól, hogy valaki belép a főbejáraton, ezt a szakmai nyelvet segít elsajátítani, olyan szinten, hogy világversenyeken is megállják majd a helyüket.”

Az iskola alapítványa által is támogatott CROM Robotikai Klub tavaly és tavalyelőtt is első helyezést érdemelt ki az országos robotolimpián. Februárban a csehországi megmérettetésen vesznek részt, de már az idei világversenyre is gőzerővel készül a csapat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb