Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Látványtári foglalkozás

2019-01-30, 21:45
   |   Kategória: Okos
Égitestekkel, csillagképekkel ismerkedhetnek, de űrteleszkópot is készíthetnek a gyerekek a Savaria Múzeum idei Astro-sorozatának foglalkozásain. Óvodások és általános iskolások szerezhetnek tudást élményszerű, játékos formában.
Armstrong, az űrhajós kisegér elbújt a látványtár különböző pontjain, őt kellett megkeresniük a Gothard-iskola negyedik osztályosainak. Ez a figura vezette végig a gyerekeket az Utazás a Holdba című foglalkozáson, ahol azt is megtudhatták, van-e a Holdnak sötét oldala, hány nap alatt lehet elérni oda, és mi a szuperhold.

Bedőcsné Vacskó Veronika - műtárgyvédelmi asszisztens, Savaria Múzeum
"Szeretnénk, ha innen a Földről felnéznek a Holdra, ne csak egy égitestet lássanak, hanem el tudják mondani anyunak, apunak, hogy tudom, hogy ez most telihold, fogyó hold, hasas, hogy kicsit közelebb érezzék magukhoz."

Kiderült az is, hogyan esznek pizzát az asztronauták, ki volt az első magyar, aki az űrben járt, és mi köze a búvároknak az űrhajósokhoz. A tanórán kívüli foglalkozások élményt és maradandó tudást adnak a gyerekeknek. Az ismeretterjesztésen kívül tárgyalkotás is szerepel a programban, így az iskolások saját kezűleg készített kis emlékkel térhetnek haza.

Sághy Lászlóné - osztályfőnök, Gothard Jenő Általános Iskola
"Nagyon hasznosak a foglalkozások, nagyon szeretik a gyerekek, a tananyaghoz nagyon jól kapcsolható. Minden évben olyan témák kerülnek feldolgozásra, ami a környezetismeret tananyagban megjelenik, úgyhogy egész év során tudjuk használni az itt szerzett ismereteket."

Az idei Astro-sorozatot óvodások, 1-2., 3-4. és 5-8. osztályos általános iskolások számára hirdette meg a múzeum, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő ismeretanyaggal. Folyamatosan érkeznek csoportok, ebben a tanévben is már több ezer gyerek fordult meg a látványtár falai között.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb