Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szakképzési centrum

2019-01-30, 22:12
   |   Kategória: Okos
Logisztikus, pénzügyes, asztalos - többek között ilyen végzettségű szakemberekre van szükség most a munkaerőpiacon a cégek jelzései szerint. Ehhez igazodva új képzéseket indít a műszaki szakképzési centrum, februári és szeptemberi kezdéssel.
Marketing órájuk van a Savaria szakgimnázium logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakos diákjainak.

Ők nappali tagozatos tanulók, akik 4+1 éves rendszerben szakmai érettségit és szakképesítést szereznek, de ezt a szakmát ősztől agimnáziumokban érettségizetteknek is elérhetővé teszik egy kétéves képzéssel, ráadásul ingyen.

Simonné Sipos Andrea - szakmai igazgatóhelyettes, Savaria Szakgimnázium
“Ez a logisztika jelen pillanatban egy nagyon piacképes terület, szakma, a kereskedelmi egységek, termelő cégek, illetve a szállítmányozó speditőr cégek egyaránt várják a diákokat, illetve hát végzett szakembereket.”

A Műszaki Szakképzési Centrumot más igényekkel is megkeresték a vállalatok. Sok cég, de még az állami szféra is nagy számban venne fel pénzügyi számviteli ügyintézőket, ezért a csepregi Nádasdy szakgimnázium indítja ezt a képzést szombathelyi vagy csepregi helyszínen, ingyenesen.

Török Mónika - közgazdász-tanár, Nádasdy-iskola, Csepreg
“Ez egy érettségire épülő kétéves képzés, amely 2019 szeptemberében indul kétéves időtartamban, és érettségi szükséges hozzá, tehát ha valaki nem kerül be a felsőoktatásba, akkor akár kiskapuként ide el tud jönni, és el tudja végezni ezt a szakmát.”

Ezekben a napokban aktuális a keresztféléves OKJ-s képzések indítása. Az első vagy második szakképesítés megszerzésére azok jelentkezhetnek, akiknek van 10. befejezett középiskolai évfolyamuk, de van olyan képzés is, amelyik érettségihez kötött.

Szentgyörgyvári Róbert - főigazgató, Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum
“Most február elején lehet jelentkezni a felnőttoktatásba. Különféle képzéseink vannak, asztalos, cad-cam informatikus, gyakorlatilag szinte az egész palettánk elérhető az interneten, és tájékozódni lehet arról, hogy februárban milyen képzéseket indítunk.”

A szakmák többsége keresett a munkaerőpiacon, a szakértő szerint tehát az itt végzetteknek a szakképesítések birtokában nem lesz nehéz állást találniuk.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb