Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Farsangoló

2019-01-31, 15:46
   |   Kategória: Okos
Buli szemüveget, papírtrombitát, álszakállt, báli fejdíszt készíthetnek, és virágfánkot süthetnek a gyerekek az AGORA farsangi kézműves foglalkozásain. A sorozat hétfőn vette kezdetét, és egészen február 28-ig fogadják az óvodás és általános iskolás csoportokat.
Idén hosszú a farsang: vízkereszttől hamvazószerdáig, azaz március 6-ig tart. A vidám lakomák, bálok és mulatságok időszakát a hagyomány szerint hangos jókedv és sok színes kellék kíséri.

A farsangi papírtrombita éles hangja a tél elűzésében segít, ezt készítették el a Bercsényi-iskola elsősei a csütörtöki foglalkozáson. Színes papírral, rojtokkal, kartonnal, csillag- és virágformákkal dolgoztak, a sípot a végén ragasztották a helyére.

"Ilyen papírokból. Kell hozzá ragasztó, kemény papír. Milyen színeket választottál? A te trombitát milyen lesz? Kék, piros, zöld."

Az egy-másfél órás foglalkozások alkalmával a gyerekek próbára tehetik kézügyességüket, és saját készítésű farsangi kellékkel térhetnek haza. A csoportok különböző témák közül választhatnak.

Kiss Andrea - gyermek és ifjúsági szakági vezető, AGORA
"Szinte egész hónapban farsangolni fogunk, és egész hónapban várjuk a jelentkezőket, én úgy ítélem meg, hogy emiatt jóval több csoport fog minket meglátogsatni. Arra vagyunk kényszerítve, hogy mindig valami újdonságot találjunk ki, ezért az idei év slágere a báli fejdísz, egy mini kalapocska, és egy mini koronácska, ami készül."

Február 10-én vasárnap délelőtt farsangi családi játszóházat szervez az AGORA a sportházban. Fánksütés, mókás kellékek, álarcok készítése, társasjátékok, rajzolás, festés is szerepel a programban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb