Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Óvodás rajzverseny

2019-03-10, 22:02
   |   Kategória: Okos
Egy Donászy Magda-vers a témája minden évben az óvodások márciusi rajzversenyének, az óvónők pedig mesét mondanak - hagyományosan ezekkel a programokkal kezdődik a költőnő tiszteletére rendezett emlékhét.
2011 óta viseli ez az intézmény Donászy Magda költőnő nevét, az ő emlékét kívánják méltóképpen ápolni a róla elnevezett egyhetes rendezvénysorozattal.

Hagyományosan a gyerekek műsorával és egy rajzkiállítással kezdődik a program. Idén 14 óvodából közel 150 alkotás érkezett be az intézmény felhívására, a téma Donászy Magda Gólya című verse volt. A legszebb műveket díjazták, sokat ki is állítottak belőlük.

Balassáné Nagy Andrea - vezető, Donászy Magda Óvoda
“Minden évben meghirdetjük a városi rajzversenyt a város óvodásai részére. Ezeken a versenyeken Donászy Magda verseit ajánljuk fel a kollégáknak, és a gyerekek erre készíthetnek illusztrációt. A rajzverseny díjazottjainak, illetve a kiállított alkotásoknak a megnyitója volt a mai napon.”

A legtöbb művet a 6 éves korosztály készítette és küldte be, közülük a Gazdag Erzsi ovi nagycsoportosa végzett az első helyen.

Szabó Dorka Panna
“A fecske épített egy fészket, aztán volt egy ilyen kis tó, és bokrok is voltak. De az ág beleért egyenesen a tóba, és méhecske is volt, aki repült.”

A legkisebbek is aktívak voltak, az állatvilágról szóló mű őket is megihlette.

Németh Virág
“Halat, békákat, gólyát, egy lábon áll.”

Ezzel nincs vége a rendezvénynek, az emlékhét az óvodapedagógusok számára szervezett vers- és mesemondó versennyel folytatódik.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Iqor bál
  Iqor bál A Haladás Sportkompelxum VIP-termében tartotta idei farsangi bálját az iQor.