Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Idegen nyelvi szakmai nap a Premontrei Gimnáziumban

2019-12-03, 12:38
   |   Kategória: Okos
November 28-án idegen nyelvi szakmai napot szerveztünk gimnáziumunkban. A délelőtt folyamán tanulóink az Euroexam nyelvvizsga követelményrendszerével ismerkedhettek meg. Csöbönyei Adrienne, a győri vizsgahelyszín munkatársa „Top tippek a nyelvvizsgán” címmel interaktív foglalkozást tartott az érdeklődők számára.
Az életszerű feladatok megoldására épülő kommunikációközpontú nyelvvizsga feladattípusainak ismertetésén túl az értékelési szempontok megbeszélése is sok hasznos információval szolgált.

A délután német nyelvű szövegértési versennyel folytatódott. A kétfordulós verseny első részében online felületen kellett a diákoknak egy feladatot megoldaniuk. A 10 legjobban teljesítő folytathatta a versenyt. A második körben a tanulók különböző témájú szövegeket kaptak, amelyeknek tartalmát kifejtették a zsűri előtt. A résztvevő öt iskola diákjai szép eredményeket értek el.

Német nyelvet tanító középiskolai tanárok számára Bakainé Rottländer Heide, a Károli Gáspár Református Egyetem anyanyelvi lektora, a budapesti Goethe Intézet megbízásából tartott továbbképzést. A német nyelvtan tanításához adott hasznosítható ötleteket, módszereket, amelyekkel a diákok könnyebben elsajátíthatják a nyelvtani szabályokat. 

Szombathelyről, illetve Vas megye számos iskolájából fogadott intézményünk angoltanárok is. Dr. Szabó Péter, a LanguageCert nyelvvizsga vizsgáztatója, az írásbeli és a szóbeli vizsgák javító-értékelője, aki egyúttal a felkészítő könyvek szerzője, módszertani workshopot tartott az érdeklődő kollégáknak. Fő témája a beszédkészség fejlesztése volt. A gyakorlatban is jól alkalmazható stratégiákat kaptunk diákjaink felkészítéséhez. Az előadó érintette a LanguageCert beszédkészség értékelési kritériumaira vonatkozó főbb tudnivalókat.

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén is sokan elfogadták meghívásunkat, hisz ez kiváló alkalom arra, hogy a különböző iskolából érkező pedagógusok találkozzanak egymással, ismerkedjenek és tapasztalatot cseréljenek. Jó hangulatú módszertani képzésen vehettünk részt.

A bázisintézményi program nagyon hasznosnak bizonyult: a szakmai ismeretek bővítésén túl a kötetlen beszélgetések, az eszmecserék lehetőséget biztosítottak arra, hogy a megjelent kollégák fejlesszék, bővítsék ismereteiket.


Dallos-Kelemen Renáta

Némethné Pálfay Bernadett
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb