Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Adventi varázslat Johannesbachklammban

2019-12-07, 16:14
   |   Kategória: Okos
A természetjárás és az adventi hangulat találkozásának optimális ötvözetét éltük át karácsonyváró kirándulásunkon december 5-én Würflachban. Mielőtt a hófedte hegyek közé értünk volna, megálltunk Wiener Neustadtban, ahol megtekintettük a Domplatz-on álló Liebfrauenkirche épületét.
A román stílusban épült templomban rövid elmélkedésre beültünk a padokba. A külső homlokzaton megkerestük a Wesselényi-összeesküvésben résztvevő Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírkövét, akiket itt fejeztek le.

Ezután buszra szálltunk és egyre szűkebb, kanyargós utakon a hegyek koszorúzta Szent-János szurdok irányába haladtunk. A Würflachban található Johannesbachklamm környékén természetes környezetben rendezik meg a hagyományos adventi vásárt. Mivel a nap már delelt, első programként a klammot jártuk végig. A szurdoktúra nem okozott problémát csoportunknak, hiszen nincsenek jelentős szintemelkedések, és a biztonságos közlekedést mindenhol korlátok és hidak segítik. A hideg időben cipőnk alatt fagyott levelek zörögtek, a patakban jégkristályok sokasodtak. A szurdok másik végén, egy tisztáson álló fehér füstöt pöfékelő háznál készített csoportkép után belevetettük magunkat a forgatagba. Karácsonyi meséket hallgattunk, kovácsokat, üvegfúvókat, faesztergályosokat néztünk meg munka közben. Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája alatt, az idén is gigantikus méretű ajándékok sokasodtak. Találkoztunk a Mikulással, még énekeltünk is neki. A fényekkel megvilágított völgyszoros idilli hangulatot teremtett, így advent idején, az erdőszélen. A háttérben látható fehér sapkás hegyek, csak fokozták az ünnepi hangulatot. A karácsonyi mesevilágnak köszönhetően újra kisgyerekek lehettünk.

Farkas Attila
tanár


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb