Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

CISM Day- Békéért futottak a Premósok

2020-02-23, 14:54
   |   Kategória: Okos
A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Conseuil International de Sport Militaire, CISM), az International Day of Millitary Sports eseménnyel ünnepli minden névben az 1948. február 18-i megalakulásának évfordulóját, melynek keretében a tagországok katonái világszerte egy napon futnak.
A szervezet fő célja, hogy a katonákat a sporton keresztül közelebb hozza egymáshoz és ezzel is próbálja erősíteni a békét. A rendezvény funkciója két alappillérre épül: az egyik a béke, a nemzetközi összefogás eszméjének hangsúlyozása, a másik a sport, az egészséges életmód népszerűsítése. Magyarország 1991 óta tagja a Nemzetközi Katonai Sporttanácsnak, a Magyar Honvédség pedig 2006-ban kapcsolódott be az eseménysorozatba.

A kezdeményezéshez a 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj is csatlakozott. Így intézményünk tanulói 2020. február 18-án a szombathelyi Csónakázó-tó körül az állandó állományú és tartalékos katonákkal együtt kötelékfutáson vettek részt.

Magyarország összes helyőrségében közel ötezer katona futott ezen a napon, ezzel csatlakozva ahhoz, a világviszonylatban több mint 700 ezer katonához, akik a békéért sportoltak.

Farkas Attila
tanár


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb