Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Csúcslabor a Paragvári iskolában

A SuliMűvek Program részeként az Epcos Kft. ma átadta Szombathelyen Magyarország első 3D technológiával felszerelt csúcslaborját a Paragvári utcai Általános Iskolában. A speciális eszközök új dimenziókat nyitnak meg a természettudományok, a művészettörténet, rajz, történelem és informatika általános iskolai oktatásában.  
Birtokukba vették a mai napon a Paragvári iskola tanulói az intézményben létrehozott csúcslabort. A diákok a virtuális valóság eszközeinek segítségével fedezhetik fel a reáltárgyak világát.

„Nagyon jónak és szerncsésnek találom, hogy már az általános iskolától elindul az a fajta szemléletformálás, az a fajta képzési program, amelynek a célja nyilvánvalóan az, hogy a műszaki gondolkodás, a természettudományos érdeklődés vagy éppen a művészetek világában ezek az új technológiák megjelenjenek.” - mondta Fodor István, a szombathelyi tankerület igzgatója.

Manapság nagyon nehéz az iskolában a gyerekeknek olyat mutatni, amit a külvilágban, esetleg otthon nem érhetnek el vagy nem használhatnak. Ez most egy olyan eszköz, amivel máshol a gyerekek nem találkozhatnak.

„Úgy gondolom ennek óriási motiváló ereje van. Valami olyannal találkoznak, ami egyrészt magyar találmány, másrészt nem minden nap elérhető, harmadrészt a most számukra nagyon érdekes virtuális valóságba nyernek betekintést.” - fogalmazott Kőváriné Fekete Marietta, a Paragvári utcai Általános Iskola igazgatója.

Az Epcos segítségével Magyarországon elsőként Szombathely legnagyobb általános iskolájában jöhetett létre egy 3D technológiával felszerelt tanterem.
„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy valami olyat adni, ami a tapasztalás és a játék útján hozza a gyermekekhez közel a természettudományok tantárgyait, és így jutottunk a Leonardo-programhoz, és nagyon nagy büszkeség számunkra, hogy egy szombathelyi nagy hírű iskolát tudtunk egy magyar innovációval összehozni.” - nyilatkozott Takács Balázs, az Epcos Kft. ügyvezető igazgatója.

A 29 éves magyar feltaláló által kifejleszett Leonardo eszközeit a magyar oktatásban eddig csupán néhány helyen alkalmazták.
„Itt van egy 3 dimenziós szemüveg, ez segít abban, hogy egy virtuális teret létre tudjunk hozni, tehát egy nem létező teret valóban láthatóvá tudjunk tenni és a madárral pedig ezt a 3 dimenziós teret, ugyanúgy mintha a kezünkkel megfognánk a létező tárgyakat, ezzel a virtuális tárgyakat tudjuk megfogni, mozgatni, hatni rájuk, alakítani őket, gyakorlatilag korlátlan tárháza van annak, mit tudunk megtenni virtuális térben.” - mondta Rátai Dániel, az új rendszer feltalálója.

Az új rendszernek köszönhetően az iskola tanulói és tanárai a 3D-s oktatási környezetben kapott és kiadott feladatokat otthon is elérhetik, elvégezhetik, ellenőrizhetik.  

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb