Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Népszerűsítik az új képzést

Mint ismert, jövő év szeptemberében gépészmérnöki képzés indul a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi karán. Lehetőség lesz a hagyományos alapképzési rendszer keretében diplomát szerezni, de duális formára is jelentkezhetnek a hallgatók. A mai napon kampánykörút indult a szak népszerűsítése érdekében.  
Vas megyében 19 iskolába látogatnak el az előadók, és nagyjából ugyanennyit terveznek a környező megyékben is. Szombathelyen először a Nagy Lajos Gimnázium adott otthont a rendezvénynek. A cél, hogy bemutassák a duális képzés lényegét, előnyeit, és közvetlenül válaszolnak a diákok kérdéseire. Az elmúlt években nőtt a műszaki felsőoktatásba jelentkezett diákok száma, és egyre többen érdeklődnek a gépészmérnöki pálya, a mechatronika iránt – fogalmazott Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója.
„Ezek a lehetőségek, amelyeket a vállalatok az egyetemmel összefogva nyújtanak, ezek olyan csábítóak lehetnek azoknak a számára, akik nem szeretnének messzire utazni, akiknek a lehetőségei azt teszik csak lehetővé, hogy közelebbi városban találjanak továbbtanulási lehetőséget, hogy tudják ezt a képzést választani.”

A road show keretében az egyetem és a nagyvállalatok képviselői személyesen is ismertetik és népszerűsítik a diákok körében a képzést.

„Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként hosszú távú terveink, céljaink vannak, és a duális gépészmérnök képzéshez azért csatlakoztunk, mert szerintünk ez a vállalat és Szombathely város számára is előnyökkel fog járni” - mondta Páthy Szilvia, az EPCOS Kft. műszaki oktatója.

A képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. Hagyományos, gépészmérnöki alapképzésre épül, annak szakmai gyakorlati hátterét újragondolva valósul majd meg. A felvételi eljárás kétlépcsős lesz.

„Első lépcsőben január 8-ig az egytem honlapján a duális képzésre kell jelentkezni, ezen jelentkezés alapján a képzést támogató 6 vállalat képviselői elbeszélgetnek a jelentkezőkkel és ezen elbeszélgetés alapján eldöntik azt, hogy szerződést kötnek-e az illetővel a duális képzésre” - tájékoztatott Horváth Béla, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ gépészmérnöki szakának szakfelelőse.

Ezt követően jelentkezniük kell a diákoknak a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi gépészmérnöki alapszakára a központi felvételi eljárás keretében 2015. február 15-ig. Az eseményen elhangzott az is, hogy akik felvételt nyernek, már egyetemi éveik alatt vállalati gyakorlatot szereznek, a legjobb szakemberektől tanulhatnak és a legújabb technológiákat, termelési folyamatokat ismerhetik meg. Eközben a duális hallgató gy
akorlati szakmai ismereteit elmélyíti és kiemelkedő havi juttatást kap a vele szerződő cégtől. További információk kaphatók a www.szombathelyigepesz.hu honlapon.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb