Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdődtek a felvételi meghallgatások

Megkezdődött a duális gépészmérnökképzésre jelentkezett fiatalok meghallgatása a Savaria Egyetemi Központban. A felvételi elbeszélgetésen az oktatásba aktívan bekapcsolódó hat Vas megyei nagyvállalat képviselői is részt vesznek.
Hétfől szerdáig egymásnak adják a kilincset a duális gépészmérnöki képzésre jelentkezett fiatalok. 221 tanulni vágyót hallgatnak meg három napon át az egyetem és az oktatásban résztvevő cégek munkatársai. "A vállalatok most válogatják ki a jelentkezők közül, hogy kiket alkalmaznának a duális képzés keretében, kik azok, akiket ők foglalkoztatnak majd a képzéssel párhuzamosan" - magyarázta Horváth Béla szakfelelős. A felvételi második része a szabályos egyetemi felvételi, amire február 15-ig kell jelentkezni.

A duális gépészmérnök képzésre ötven fiatallal köt szerződést a BPW, a Delphi, az EPCOS, az iQor, az LUK és az Opel. A cégek képviselői a tanulmányi eredményen kívül a felvételizők motivációjára, szakmai előéletére és egyéniségére is kíváncsiak.

A hallgatók több mint egyharmada az LUK Savaria Kft.-t jelölte meg első helyen."Van egy termékfejlesztő központunk, ahová nagyon sok mérnök kollégát várunk, és kialakítás alatt van a szerszámüzemünk is, ahová szintén mérnököket vennénk fel. A jövőben új összeszerelő sorok is kerülnek hozzánk, illetve a gyártás részünk is jelentősen bővülni fog" - mondta Kenyeresné Vörös Rita, az LUK Savaria Kft. személyügyi vezetője.

A kiválasztott hallgatók ösztöndíjat kapnak, de az is fontos, hogy helyben tanulhatnak. A héfélévés gépészmérnökképzés 2015. szeptemberében indul. A duális képzés keretében a gyakorlati oktatás korszerű körülmények között a vállalatoknál zajlik.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb