Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Brüsszelben mutatkozott be a szombathelyi gépészmérnökképzés

2015-02-09, 11:29
   |   Kategória: Okos
Magyarországi minta-modellként mutatták be a szombathelyi duális gépészmérnökképzést az Európai Bizottság által szervezett konferencián.
A hét elején Brüsszelben az Európai Bizottság által rendezett, a Foglalkoztatás javítása a felsőoktatás keresztül című konferencián mutatkozott be a gépészmérnökképzés. A konferenciára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága meghívására vett részt dr. Németh István, a Természettudományi és Műszaki Kar dékánhelyettese, a szakindítás koordinátora és dr. Balázsy Péter megyei főjegyző, mint a képzésindítás folyamatának szervezője, a meghívó fél részéről a magyar delegáció tagja volt Szigeti Ádám politikai főtanácsadó, Palkovics László államtitkár fejlesztési ügyekért is felelős kabinetfőnök-helyettese.

A konferencián Németországgal egy blokkban mutatták be a magyarországi duális képzést, Szigeti Ádám a duális képzés magyarországi bevezetéseinek indokoltságáról, az első eredményekről és az idei esztendő terveiről, valamint a jogszabályi háttérről tájékoztatta a tizenhat országból érkező résztvevőket.

Németh István előadásában arról beszélt, hogy a szombathelyi mérnöki képzések megteremtése milyen mértékben változtatta, változtathatja meg egy térség felsőoktatását. A dékánhelyettes, mint a Duális Felsőoktatási Kutatási és Képzési Központ frissen kinevezett igazgatója bemutatta a központ programját és fejlesztési terveit.

Balázsy Péter elmondta, hogy a szombathelyi képzés indításának igazi újdonságát az adja, hogy az állami-önkormányzati szektor, a helyi ipar és a felsőoktatás összefogásán alapul, amely hosszútávon garantálni tudja a gépészmérnök- és a majdani villamosmérnök-képzés sikerességét. A duális képzési modell Németországban az 1970-es évek óta működik sikeresen, amelyet a rendszeresen, nemzetközi összehasonlításban mért eredmények is bizonyítanak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb