Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mégsem lesz önálló a szombathelyi egyetem

2015-09-01, 17:10
   |   Kategória: Okos
A felsőoktatási államtitkárság döntött több egyetem szétválasztásáról és összevonásáról. A korábbi elképzelésektől eltérően a Savaria Egyetemi Központ egyelőre nem önállósodik.
Az index.hu-n megjelent információk szerint a Nyugat-magyarországi Egyetemből csak 2017-ben válik ki Szombathely, a mosonmagyaróvári agrárkar és a győri Apáczai-kar viszont már most csatlakozik a győri Széchenyi Egyetemhez.

Az eredeti elképzelések szerint Szombathely is kivált volna a soproni székhelyű egyetemből, ehhez azonban még nincsenek meg a feltételek.  A pedagógus képzésüket csak úgy tudták akkreditálni, hogy a soproni Benedek Elek Pedagógiai Kar minősített oktatói is szerepeltek a szakok akkreditációs anyagaiban, így Szombathely jelenleg önállóan nem kapna akkreditációt, ehhez legalább 15-30 embert kellene felvenni.

Egyelőre nincs elég hallgató sem az önálló működéshez. A mostani 1800 diák és az utánuk járó állami támogatás, illetve tandíj nem elég ehhez. Egy KPMG által készített tanulmány szerint 2020-ig nagyjából 2500-ra lehetne feltornászni a hallgatói létszámot, ami még mindig nem feltétlenül elegendő az intézmény fenntarthatóságához. Az államtitkárság szerint azonban vannak egyéb ötletek a hallgatók vonzására, a cél az, hogy 2017-ig annyira megerősítsék a szombathelyi karokat, hogy önállósodhassanak. A tervek szerint a kiválás  2017. július 1-jével valósulna meg.

Palkovics László azt mondta, jövő hét végéig véleményezhetik az átalakítást az egyetemek, de a végső döntést a miniszter fogja meghozni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb