Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyitott egyetem

2016-06-14, 19:48
   |   Kategória: Okos
Ismét kinyitotta kapuit a Savaria Egyetemi Központ a középiskolások számára, hogy megmutassa az intézményben folyó képzéseit.
Nyitott laborok és előadások várták a középiskolás dákokat, látványos kémiai kísérleteknek lehettek szemtanúi, de megismerkedhettek a gépgyártástechnológiai labor gépparkjával is.
A 3D-s nyomtató működésével ismerkednek a Savaria Egyetemi Központ nyitott egyetem rendezvénysorozatára látogató középiskolások. A májusban megkezdett rendezvénysorozaton a bemutatkozik a szombathelyi egyetem közel teljes képzési kínálata, nem csak előadásokkal, de pldául a gyártástechnológiai labor teljes gépparkját is megismerhetik a középiskolások. (160613sek_nyitott_egyetem)

Merklin Tímea - kommunikációs munkatárs, NymE - SEK"De a D épületben a Német Tanszéken, a Magyar Irodalom Tanszéken is vannak órák. A Művészeti Intézetben restaurátor műhelyt, fotólabort lehet látogatni. Tóth Csaba az idén március 15-én kitűntetett friss Munkácsy-díjas kollegánk tartott tárlatvezetést a saját kiállításában, az Ének Tanszéken egy flashmobot hallgatthattak meg a zenei érdeklődésű gimnazisták."
A természettudományi karon mikrobiológiai előadások várták az érdeklődő diákokat, de megismerkedhettek a mikroszkóp alatti világgal is. A kémia tanszék is megpróbálta közelebb hozni a diákokhoz saját szakterületét.
Füzesi István - adjunktus, NymE - SEK - Kémia Tanszék

"Az volt a kísérletsorozat címe, hogy Vigyázat, robban! úgyhogy ennek megfelelően lángfestéses, robbanásos, fény és hanghatásokkal járó kísérletek voltak."

Az egyetem arra is figyelmet fordít, hogy amellett hogy megpróbálják közelebb hozni a középiskolásokhoz a felsőoktatás világát, teljes körű tájékoztatást is adjon a felvételi előtt álló diákokhoz.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb