Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Osztrák-magyar nyári egyetem

2016-07-07, 17:33
   |   Kategória: Okos
25. alkalommal rendezik meg az Osztrák-Magyar Nyári Egyetemet Szombathelyen. Az intenzív nyelvi kurzusok mellett változatos szabadidős programokat szerveznek a résztvevő egyetmistáknak, akik így hatékonyabban gyakorolhatják a magyar illetve a német nyelvet.
Egy cukrászdai beszélgetést játszanak el éppen a kurzus résztvevői. A magyar diákok azért jöttek, hogy németet tanuljanak, osztrák társaik pedig magyartudásukat szeretnék fejleszteni a háromhetes nyári egyetemen. Délelőtt intenzív nyelvórákon, délután pedig szabadidős programokon vesznek részt a fiatalok, ahol valós helyzetekben is használhatják a nyelvet.
Csokonai László
"Az interneten találtam ezt a nyári egyetemet, és remek lehetőségnek találtam, hogy jelentkezzem, ugyanis a német kultúráért mindig odavoltam, és szeretek új emberekkel találkozni, és megismerni őket."
Benedikt Roland
"Magyar diákokkal beszélhetek, és magyar környéken élhetek, és ez a legjobb dolog itt."
A nyári egyetem a Savaria Egyetemi Központ és a Bécsi Egyetem együttműködésének eredménye. Idén is 24 magyar és 24 osztrák hallgatót fogadnak, akik az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány jóvoltából ingyenesen vehetnek részt az órákon. Haladó és középhaladó csoportokban tanulják a nyelvet.
Csire Márta - kurzusvezető, Osztrák-Magyar Nyári Egyetem
"A hangsúly azon van, hogy amit eddig megtanultak, azt a nyelvi készséget aktivizáljuk és kibővítsük, itt a gyakorlati nyelvhasználatán van a hangsúly, nem feltétlenül azon, hogy a nyelvtudásuk egy szintet ugorjon, hanem a szóbeli kommunikáció minél többet fejlődjön."
A nyelvi kurzus mellett sportprogramokat, filmvetítést, városnézést, múzeumlátogatást és Eisenstadt-i kirándulást is szerveznek. A nyári egyetem idén ünnepli 25. jubileumát, ez alkalomból július 14-én gálát tartanak, amelyre a kurzus korábbi oktatóit is meghívják.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb