Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

SEK ponthatárok

2016-07-29, 10:18
   |   Kategória: Okos
A tavalyihoz hasonlóan alakult a felvételizők száma a Savaria Egyetemi Központban, annak ellenére, hogy az előző évekhez képest szigorodtak a jelentkezési feltételek. A felvételt nyert hallgatók diplomáját a képzés befejezése után már az ország legpatinánsabb intézménye, az ELTE állítja ki.
Sajtótájékoztatón ismertették a Savaria Egyetemi Központ felvételi eredményeit.

Németh István - rektorhelyettes, SEK
"Sikeresnek mondható a 2016-os általános felvételi eljárás a Savaria Egyetemi Központban. Elmondhatjuk, hogy a 2016-os eljárásban reprodukálni tudtuk a tavalyi év felvett hallgatóinak létszámát, mindezt azok ellenére, hogy nem egy szakunkon emelkedett a bemeneti követelmény."
A felvett hallgatók közel 30%-a sporttudományi és műszaki képzésekre jutott be, de ennél is népszerűbb a pedagógusképzés, az intézménybe felvettek 45%-a erre jelentkezett.

Katona Attila - mb. dékán, SEK - BDPK
"Örömmel tapasztaltuk, hogy az osztatlan tanárképzés iránt nő az érdeklődés a hallgatóság körében, mitőbb a jelentkezettek átlagpontszáma is nagyon jónak mondható. 17 féle párosításban kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől a hallgatók."

A szombathelyi felsőoktatási intézmény előreláthatólag 2017. január 1-től az Eötvös Loránd Tudományegyetem campusaként működik majd. Ez azt jelenti, hogy az idei tanévre felvételt nyert hallgatók már ELTE-s diplomát kapnak. A Savaria Egyetemi Központ képzési struktúráját is összehangolja a patinás tudományegyetemmel.

Kolláth Zoltán - dékánhelyettes, SEK - TTMK
"Általánosságban az jött be, ami várható, tehát azok a szakok, amiknek nincs jövője és nem érdemes hosszabb távon fenntartani, azok csökkentek, amiknek pedig jövője van, mint például a természettudományos tanárképzésnek, az pedig már most emelkedik, és bízom benne, hogy a jövőben még inkább emelkedni fognak ezek a szakok, ha elindulhat például a matematika vagy bármilyen természettudományi szak képzése."

A szombathelyi karok 82 képzést indítanak az általános felvételi eljárás eredményeként, és mindegyikben hirdet pótfelvételit is. A jelentkezési határidő augusztus 7.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb