Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bolyai tankönyvosztás

2016-08-30, 16:40
   |   Kategória: Okos
Ezekben a napokban zárul le az oktatási intézményekben a tankönyvosztás. A Bolyai-iskolában jó előre összekészítették a gyerekek csomagjait, hogy az átvétel zökkenőmentes legyen, és még a bekötésre is maradjon ideje a családoknak. A tanév csütörtökön kezdődik.
Egyenként ellenőrzik a szülők a tankönyvcsomag tartalmát a Bolyai János gyakorló iskolában. Nincs nehéz dolguk, mert az augusztus elején megérkezett központi szállítmányt a pedagógusok és a közösségi munkában részt vevő nagyobb diákok osztályonként, név szerint már összekészítették. Múlt héten az alsó és felső tagozatos tanulók, hétfőn a gimnazisták vehették át a kiadványokat.

Papp Tibor - igazgató, Bolyai-iskola

“Iskolánkba 1022 diák jár, így az ő számukra biztosítjuk a tankönyveket. Ebből körülbelül majdnem 500 fő, akik valamilyen támogatásban részesülnek. Az első négy évfolyam térítésmentesen kapja meg a tankönyveket, normatív támogatott pedig körülbelül 200 fő. A többiek pedig a csekkek befizetése után vehetik át a tankönyvcsomagjukat.”

Az ingyenes kiadványok egy része tartós, ezeket a diákok egymástól öröklik. Ahogy a kerettantervet egyre több évfolyamon vezetik be, úgy változik a megrendelt tankönyvek köre is évről évre. Idén nincs jelentősebb változás a kiadványokban. (02.38-) Van, aki családostól érkezett, de a legtöbb szülő még egyedül jött a megadott napon.

Kercselics Katalin

“Azért nem gyerekkel jöttem, mert tenisztáborban van, még kiélvezi az utolsó napokat így, az iskola előtt. És hát várja-e az iskolát? Mint minden gyerek, igen is, és nem is. Azt hiszem, elegendő volt neki a szabadság már. A kedvenc tantárgya a matematika, mert nem kell rá tanulni semmit, csak tudni kell a matematika szabályait.”

A könyvek bekötésére még egy napjuk maradt a családoknak, a tanév első tanítási napja szeptember elseje, csütörtök lesz.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb