Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pedagógusok konferenciája Szombathelyen

2016-10-18, 12:44
   |   Kategória: Okos
A felsőoktatásban és a felnőttképzésben jelentkező új kihívásokkal foglalkoztak szakemberek a Magyar Pedagógiai Társaság szombathelyi konferenciáján. Fenntartható fejlődés, egészségfejlesztés, környezettudatos gondolkodásra nevelés egyaránt szerepelt a témák között.
125 éves a Magyar Pedagógiai Társaság, amely ebből az alkalomból egy konferenciára való aktuális szakmai témával járja az ország nagyvárosait. A road show kedden Szombathelyre ért. “A globális  világ, a változó gazdasági helyzet folyamatos megújulásra készteti az oktatás világát. Három témakörről szól ez a konferencia: az egyik a felnőttképzés és az oktatás új kihívásai, a másik az egészségfejlesztés lehetőségei a közoktatásban és a felsőoktatásban, és a harmadik a fenntartható fejlődés kérdése" - fogalmazott Kraiciné Szokoly Mária egyetemi docens, a Magyar Pedagógiai Társaság alelnöke.

A szakember a 20. században bekövetkezett változásokat elemezte, rámutatva, hogyan nyert egyre nagyobb teret az élethosszig tartó tanulás. Szó esett az ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési célokról is, és arról, hogy a fiatalok még mindig kevéssé gondolkodnak környezettudatosan. A téma szakértője szerint nagy a pedagógusok felelőssége ebben.

“Bár az össztudásunk folyamatosan növekszik, látjuk a rendszerben levő hibákat, mégsem hozunk ilyen döntéseket, és az oktatásunk sem erre készít föl. Hogy mit kellene ahhoz tenni, hogy mindannyian, de legfőképpen a következő generáció képes legyen szeretni a természetet, felelősen gondolkozni róla, tenni érte" - mondta Czippán Katalin felsőoktatási szakértő.

Az előadók a jubileumot ünneplő szakmai szervezet vezető tisztségviselői, de személyük a házigazda szerint nem csak ezért, hanem a közelgő szervezeti átalakítás miatt is jó választás volt. “Az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedagógiai és pszichológiai karának oktatói is, tudományos munkatársai, ami pedig azért aktuális, mert jövő évtől 2017 február elsejétől az ELTE része lesz a Savaria egyetemi campus" - tette hozzá Kispálné Horváth Mária, a NyME Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ főigazgatója.

A nap folyamán az előadók kerekasztal-beszélgetéseken vettek részt, amelyeken konkrét szombathelyi témák is terítékre kerültek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb