Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mikroelektronikai labort avattak a Puskásban

2016-10-26, 12:57
   |   Kategória: Okos
Mikroelektronikai labort adtak át a Szombathelyi Műszaki Centrum Puskás Tivadar Szakgimnáziumában. Az új szaktanterem lehetővé teszi többek között az automatikai, mechatronikai technikusok, valamint villanyszerelők és közlekedésautomatikai műszerészek képzését is.
360 fokban elfordítható kamerák, telefonközpont, kétzónás kombinált vezérlőpult hő- és füstérzékelőkkel, - többek között ezek az eszközök is megtalálhatóak az új laborban, ahol már nemcsak analóg, hanem digitális áramköröket is kiépíthetnek a tanulók. "Célunk az volt, hogy a tanterem kihasználtsága 40-50 százalékról 80-90 százalékra emelkedjen, továbbá, hogy egy tanteremben az elméletet és a gyakorlatot ugyanaz a szaktanár, ugyanazokkal a diákokkal meg tudja valósítani" - hangsúlyozni Hegedüs Sándor, az intézmény igazgatóhelyettese.

A labor kialakításának és az új eszközök beszerzésének összértéke mintegy 30 millió forint. Utóbbiban jelentős részt vállalt az egyik szombathelyi vállalkozás. "Olyan gyengeáramú rendszerek és azok kiegészítő rendszereivel járultunk hozzá, ami a mai villamosság rendszereinek lassan 50 százalékát kitevő gyengeáramú rendszerek családjaiból való és szeretnénk minél jobban megismertetni a tanuló gyerekekkel, hogy a gyengeáramnak milyen szépségei vannak" - mondta Cvitkovics László, a Castrum Sec Kft. ügyvezető igazgatója.

Az iskola az utóbbi 10 esztendőben évi 30-35 millió forintot fordított különböző beruházásokra. A mikroelektronikai labor jelentős mértékben hozzájárulhat a jövő gépészmérnökeinek kineveléséhez.

"Kell ez azért, mert akkor lesz megfelelő számú szakemberünk, ha ilyen helyeken tanulhatnak. Úgy gondolom, hogy ez a labor akár a gépészmérnök-képzésünket is tudja segíteni, tekintettel arra, hogy ott is van 4-5 elektromos tantárgy, amelyeknek a laborháttere nálunk még nincs meg, tervek ugyan vannak, de hogy pontosan mikor valósul meg, az még 1-2 év kérdése lehet" - tette hozzá Horváth Béla, a SEK Savaria Műszaki Intézet intézetigazgatója.

A Műszaki Szakképzési Centrum az utóbbi időben a nemzetgazdasági minisztérium több pályázatát is elnyerte. Ez azt jelenti, hogy a jövőben közel 370 millió forintot fordíthatnak a centrumhoz tartozó oktatási intézmények energetikai korszerűsítésére.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb