Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ki mit tud Pilinszkyről?

2016-11-28, 08:17
   |   Kategória: Okos
“Ezért tanultam járni...” mottóval szervezett konferenciát a Németh László Szakkollégium Pilinszky János születésének 95. évfordulója alkalmából. Egyetemisták és oktatóik mutatták be, mit tudnak a 20. század egyik legnagyobb magyar költőjéről.
95 éve, 1921. november 27-én született Pilinszky János Budapesten. (06:59) Ez alkalomból szervezett diákkonferenciát a Némeh László Szakkollégium. "Én azt hiszem, hogy minden tudományos pályának illetve a tanári pályának is egy olyan előszobája a tudományos konferencián való szereplés, ami más élménnyel nem pótolható" - fűzte hozzá Fűzfa Balázs egyetemi docens.

Az előadók a diákokhoz is közel álló nézőpontból közelítették meg Pilinszky János munkásságát. "Pilinszky Apokrif című versét fogom összehasonlítani Otlik Géza Minden megvan című novellájával, ami úgy gondolom, hogy egy nagyon érdekes téma, hiszen nem sokan dolgozták fel korábban, és mindkét műben megjelenik a hazalátogatás, mint motívum, az elveszettség, a magány és erről fogok beszélni az előadásom kapcsán" - mondta Fixl Szilvia, angol-magyar szakos hallgató
Többen már visszatérő előadók az évről-évre, különféle tematikával megrendezett diákkonferenciákon."Azért jelentkeztem a konferenciára, mert tavaly is előadtam a József Attila konferencián és nagyon élveztem, és Pilinszky költészete pedig még közelebb áll hozzám" - mondta Jakab Roxána, magyar-történelem szakos hallgató

A rendezvény fő célja a költő születésnapjának méltó megünneplése mellett az volt, hogy közelebb hozza Pilinszky Jánost a fiatalabb generációhoz.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb