Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathely még mindig visszavár

2016-11-28, 16:47
   |   Kategória: Okos
A városi közgyűlés 2013-ban fogadta el a Szombathely visszavár programot. Ennek keretében ösztöndíjat biztosít azoknak, akik felsőfokú tanulmányaik befejezése után a megyeszékhelyen kívánnak dolgozni. A Városházán Puskás Tivadar polgármestertől  hat hallgató vehette át az erről szól tanulmányi szerződést.
Az ösztöndíjak átadásakor a hallgatókat és hozzátartozóikat a polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy Szombathelyen alacsony a munkanélküliség, ugyanakkor vannak szakmák, amelyekben szakemberhiány mutatkozik. Ezen kíván enyhíteni az önkormányzat a Szombathely visszavár programmal. "A fiatalok azokban a foglalkozásokban, azokat a pályákat választják, amiben hiány van. Ezt csökkenteni tudjuk. Ez az egyik. A másik, ami szintén nagyon fontos, hogy a szombathelyi identitás nő, a szombathelyiség nő és ez számunkra, mind a kettő rendkívül fontos" - mondta Puskás Tivadar polgármester.

Az ösztöndíjra azok a szombathelyi lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos hallgatók pályázhatnak, akik a meghatározott hiányszakmákban folytatnak tanulmányokat. Ők erre az időre havi ötvenezer forintot kapnak. Ennek fejében kötelesek az államilag finanszírozott tanulmányi időn belül diplomát szerezni, majd Szombathelyen elhelyezkedni, és a támogatás időtartamának megfelelő ideig dolgozni az adott szakmában "Én mechatronikaimérnök-hallgató vagyok a veszprémi Pannon Egyetemen, és ez az ösztöndíj segíti, hogy könnyebben elvégezzem a szakot, illetve könnyebben tudok munkát találni itthon" - fogalmazott Borsos Márk Simon gépészmérnök-hallgató.

Az idei évben hat hallgató pályázott, és vehette át a tanulmányi szerződést. "Én logopédushallgató vagyok Győrben, a Széchenyi István Egyetemen, és azért jelentkeztem erre a pályázatra, mert úgy gondoltam, hogy a jövőbeni elhelyezkedésemet nagyon szépen segíteni fogja" - mondta Ferencz Renáta logopédushallgató.

A mostani ösztöndíjasok között két mérnök, két logopédus, egy óvodapedagógus és egy egészségügyiszakasszisztens-hallgató van. Velük együtt összesen 30 fiatalt támogat már a város A Szombathely visszavár ösztöndíjjal.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb