Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Műveltségi vetélkedő Kodály tiszteletére

2017-03-08, 13:28
   |   Kategória: Okos
Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50 évfordulója alkalmából Megyei Kodály Műveltségi Versenyt szervezett az 5-12.osztályosok számára a Neumann János Általános Iskola. A vetélkedőre nyolc csapat nevezett: a szombathelyiek mellett ott voltak a versenyben a celldömölki és a sárvári versenyzők is.
Kodály Zoltán Madárka, madárka dalának eléneklésével kezdődött a megyei Kodály-műveltségi verseny. „A verseny kiemelt célja a Kodályi-életút ápolása, nemzeti értékeink, hagyományaink megőrzése, felelevenítése. Nagy hangsúlyt fektetünk a komplex személyiségfejlesztásre. Úgy gondolom, hogy a művészeti nevelésen belül a különböző versenyek, vetélkedők erre nagyon jó tápanyagul szolgálnak" - hangsúlyozta Gulyásné Németh Eszter szaktanácsadó.

A feladatok megoldása során nem csak az ének-zenei ismeretekre volt szükség, hanem a történelem, az irodalom vagy éppen a honsimereti órán szerzett tudásra is. A versenyen többféle feladat várt a résztvevőkre. Így volt, ahol kotta- és szövegrészeletet kellett kiegészíteniük, másutt zenefelismerési, szolmizációs és szövegértési gyakorlatot kellett megoldani. 2016-ban a Kodály-módszert az UNESCO a szellemi kulturális örökség részévé nyilvánította. A korabeli felvételeken a diákok hallhatták a Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenetudós, zeneoktató, népzenekutató mondatait is. „Van itt az iskolánkban egy nagyon lelkes pedagógus, aki az ilyen dolgokat nagyon a szívén viseli, és ő úgy gondolta, hogy ennek a versenynek helye van az iskolában és szeretnénk, ha ebből hagyományt is tudnánk teremteni" - mondta Csapó Erzsébet, a Neumann-iskola igazgatója.

A nyolc csapat közül az első két helyet celldömölki gimnazisták szerezték meg. A harmadik helyet a Paragvári iskola együttese szerezte meg. Különdíjasok lettek a Nagy Lajos Gimnázium versenyzői.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb