Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A jövő szakemberei

2017-03-31, 13:37
   |   Kategória: Okos
Az iQor Elektronikai Konstrukciós versenyt hirdetett “A jövő szakemberei" címmel. A középiskolásoknak olyan elektronikai eszközöket kellett létrehozni, amelyek a fogyatékkal élők mindennapjait segítik.
Az autisták mindennapjait hivatott megkönnyíteni ez az eszköz. A Folyamatba léptető könyvhöz hasonló újszerű megoldásokkal készültek a középiskolások az iQor hagyományos versenyére, amit idén “Elektronikai eszközök fogyatékkal élők számára” alcímmel hirdettek meg. "Az volt a fő célunk, hogy összekössük az innovációt és a fogyatékosságot, ami nem túl sűrűn szerepel egymás mellett, de ahogy a mai verseny is bizonyítja a kettő dolog nagyon jól megél egymás mellett" - mondta Grünwald Imre, a gyár ügyvezető igazgatója.

A beérkezett pályamunkák a látás- vagy hallássérültek, illetve az autizmussal élők segítését célozzák meg.  "Nagyon örülök, hogy van egy ilyen kezdeményezés. Szerintem nekünk a technika rengeteget tud segíteni. Én mindig is azt mondtam, hogy az orvostudomány is nagyon sokat segít, és tesz azért, hogy a fogyatékkal élők helyzete jobb legyen, de amin már nem lehet változtatni azon a technológiai innovációk renget tudnak segíteni" - hangsúlyozta Horváth Nikoletta.

A versenyre Vas megyei és Zala megyei középiskolások nevezhettek. A kétnapos program során többféle feladatot kellett megoldania a tíz versenyzőnek. "Első nap egy előre megépített készüléket fognak bemutatni a versenyzők, prezentálni a jelenlévőknek illetve a zsűrinek. Második nap pedig egy elektronikai kit-et kell összerakni, bemérni, különbőző feladatokat megoldani, és a két nap alapján alakul ki a sorrend" - magyarázta Katavics Zsolt munkavállalói oktatási és fejlesztési vezető.

A szakmai zsűri értékelését követően a legeredményesebb versenyzők értékes díjat kaptak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…